Hozzávalók:
2 db narancs
1,5 evőkanál dijoni mustár
1 ek. magos mustár
1,5 kiskanál méz
2 ek. fehér borecet
6 ek. repceolaj vagy olívaolaj
2 db közepes répa
225 gr halloumi sajt
1 csomag bébispenót
Hogyan kell elkészíteni?
1. Pucoljuk meg a narancsokat, szabadítsuk meg a fehér részétől és a hártyáitól a gyümölcsöt. Gerezdenként szeleteljük fel őket egy tál felett, hogy a levük se vesszen kárba vágás közben. Egy tálban keverjük össze a mustárokat, a mézet, az ecetet, az olajat.
2. Zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk a répát. Felmelegítünk egy kis olajat a serpenyőben és a halloumit addig sütjük benne, amíg aranybarna színt kap mindkét oldala.
3. A bébispenótot a répával együtt átforgatjuk. Majd erre a répás-spenótos alapra öntjük a dresszinget, rátesszük a megsült halloumi sajtot és a filézett narancsot.