Angelina Jolie is az új kínzóeszközre hasonlító ráncatlanítóval fiatalodik

Vágólapra másolva!
Bár úgy néz ki, mint egy középkori kínzóeszköz,  a tavalyi év egyik legkedveltebb szépségipari terméke lett. Az állítólag Angelina Jolie által is kedvelt, tüskés henger fél-másfél milliméteres tűk segítségével szurkálja az arcot és vérzést idéz elő, ez pedig serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait.
Vágólapra másolva!

Barbár módszernek hangzik, de azon alapul, hogy a sebek hatására kollagén és elasztin képződik, amelyek megújítják a bőrt, javítják hidratáltságát és ezáltal csökkentik a ráncokat és a hegesedést. A szerkezet feltalálója, Michael Prager kozmetológus orvos forradalmasította az eljárást, hogy felhasználható legyen az emberi testen is.

A leghosszabb, 3 milliméteres tűk segítségével a terhességi csíkokat és a petyhüdt bőrt kezelik, ezért az eljárás nagyon népszerű azok körében, akik sok kilót adtak le vagy akik szülés után vannak. "A hasam a terhesség után megereszkedett, nagyon lötyögött a bőr" - mesélte a 37 éves Stephanie Jones, aki 21 kilót fogyott második gyermeke születése után. "Annyira zavart a hasam, hogy már hasplasztikára is bejelentkeztem. A fogyáshoz elegendő volt egészségesen táplálkoznom és mozognom, de szerettem volna, ha a hasam is jól néz ki" - folytatta a nő. "Hétezer fontot tettem félre a műtétre és sokat veszekedtem emiatt a férjemmel, aki úgy érezte, kidobott pénz az egész."

Stephanie ezután hallott a kezelésről és úgy döntött, ő lesz az első, aki kipróbálja. "Szkeptikus voltam, hogy a bizarr eszköz valóban hatásos-e, de mivel egy kezelés csak 500 fontba került, úgy gondoltam, kipróbálom" - mondta Stephanie.

A henger működése során átszúrja a bőr legfelső rétegében található aprócska ereket. A következményes vérzés hatására megjelennek a vérlemezkék, amelyek segítenek kijavítani és regenerálni a kötőszöveteket, serkentve a kollagéntermelést. Ugyanezen az elven működnek a bőrradírok és a lézeres bőrkezelések, azonban ezekkel ellentétben az tűkkel felszerelt eszköz a bőr felszínének károsítása nélkül jut le a dermiszbe.

A kezelés mindössze 20 percig tart és egyáltalán nem pihentető. A helyi érzéstelenítő hatású krém felkenését követően az eszközt 16-szor görgetik végig a bőrön csillag alakban, így körülbelül 250 aprócska tűszúrás keletkezik négyzetcentiméterenként. A hasnál nagyobb területet nem lehet egy lépésben kezelni.

"Még a helyi érzéstelenítővel is kínszenvedés volt a kezelés" - vallotta be a nő. "Az utolsó öt percben már sikoltoztam. De úgy gondolom, még mindig kevesebb fájdalommal járt, mint egy hasplasztika. A kezelés után azonnal hazamehettem és bár másnapra kék-zöld voltam, nem volt szükségem fájdalomcsillapítókra." Két héttel a kezelés után Stephanie terhességi csíkjai halványodni kezdtek, bőre pedig feszesebbé vált. A nő még egy alkalommal szeretne visszamenni, hogy tovább javítsa a bőr tónusát.

Azonban nem mindenki van ennyire elragadtatva a módszertől. Dr. Mervyn Patterson bőrgyógyász-kozmetológus szerint a szúrások okozta fájdalom igen intenzív és semmi nem garantálja, hogy a kezelés sikeres lesz. "Ez az esztétikai orvoslás legalja" - állítja Dr. Patterson. "Semmilyen vizsgálatokat nem végeztek a módszer kipróbálására."

Dr. Prager azonban hajthatatlanul meg van győződve arról, hogy a kezelés hatásos. "A szervezet saját gyógyítő erőit mozgósítja" - bizonygatta az orvos. "Testünk körülbelül egymillió éve alakult olyanná, amilyen ma is. Természetes, hogy bármilyen technikai megoldás helyett saját beépített módszereinkkel fiatalítjuk meg bőrünket."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!