A testedzést követően jelentkező fájdalom izomkárosodáshoz és sérülésekhez is vezethet. A kutatás azt mutatta, hogy azok, akik hosszútávfutás alatt meggylevet fogyasztottak, kevesebb fájdalomról számoltak be, mint akik nem.
A vizsgálatban résztvevők napi kétszer fogyasztottak meggylevet a hosszú távú váltófutás napján és az azt megelőző héten, és szignifikánsan kisebb fájdalomról számoltak be, mint akik másfajta gyümölcslevet ittak. További kutatás szükséges a meggylé hatásmechanizmusának pontos megértéséhez. A kutatók elsőként azt feltételezik, hogy a meggylé a sportolók által szedett gyulladáscsökkentő gyógyszerekhez hasonlóan hathat, valószínűleg a gyümölcsben található antioxidánsok révén, amelyek a meggy élénkpiros színét is adják.
"A legtöbb futó számára a verseny utáni kezelésbe beletartozik hagyományos nem-szteroid gyulladáscsökkentők szedése is" - mondta dr. Kerry Kuehl, a vizsgálat vezetője. "Ezeknek azonban lehetnek mellékhatásaik, amelyek elkerülhetők, ha természetes táplálékokat alkalmazunk az izomfájdalom csökkentésére, például meggylevet."