A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Tudományos bizonyítékok az erdőjárás hasznáról

Vágólapra másolva!
Az erdők és más természetes, zöld környezetek csökkentik a stresszt, javítják a kedélyállapotot, csökkentik az agresszivitást és fokozzák az általános boldogság érzését. Az erdei séta ezen kívül az immunrendszerünket is erősíti azáltal, hogy növeli a ráksejteket elpusztító természetes ölősejtek aktivitását és számát.
Vágólapra másolva!

Dr. Eeva Karjalainen, a finn erdőkutató intézet szakértője szerint mindnyájan ellazulunk és jól érezzük magunkat a természetben, de azt, hogy a természet gyógyító hatását tudományos bizonyítékok is alátámasztják, csak kevesen tudják.


Pedig számos tanulmány foglalkozik azzal, hogy stresszes illetve nagy koncentrációt igénylő helyzetek után az emberek jobban és gyorsabban regenerálódnak természetes, mint városi környezetben.


A természetben gyorsabban csökken a vérnyomás, a pulzusszám, az izomfeszültség és a stresszhormonok száma. A zöld környezetben a depresszió, a düh és az agresszivitás is mérséklődik, a gyerekeknél pedig enyhülnek a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar tünetei.


A gyógyszeripar is használja az erdőket


A mentális és érzelmi jólét mellett a leggyakoribb vényköteles gyógyszerek több mint a fele tartalmaz természetből származó összetevőket: a petefészek- és az emlőrák ellen alkalmazott Taxolt például a tiszafából nyerik, a fogszuvasodás elleni Xylitolt pedig fakéregből vonják ki.


Dr. Karjalainen szerint a zöld területek megóvása óriási jelentőséggel bír az emberek stresszmentesítésében és az egészségmegőrzésben. Ennek pedig gazdasági előnyei is vannak: hiszen ha javul az emberek munkaképessége, csökkennek az egészségügyi kiadások.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!