Kapcsolatot találtak a krónikus fájdalmak és a testsúly között

Vágólapra másolva!
A túlsúlyos emberek gyakrabban szenvednek migrénes fejfájástól, hát- és hasi fájdalmaktól, izomfájdalmaktól, mint normál súlyú társaik - bizonyították be egy vizsgálat során.
Vágólapra másolva!

A korábbi vizsgálatok a túlsúlyos emberek krónikus fájdalmát az izületek rendellenességével magyarázzák. Az elhízottak leggyakoribb elváltozását a gerinc alsó részének rendellenessége, valamint a csontok és az ízületek gyulladása jelentik.


Lisa Johnson Wright és a San Diego-i Kalifornia Egyetem munkatársai 3471 beteg családtörténetének és pszichoszociális tényezőinek elhízásra és a krónikus fájdalomra gyakorolt hatását vizsgálták. Megállapították, hogy a túlsúlyos emberek a normál súlyúakhoz képest gyakrabban számoltak be hátfájdalomról, migrénes fejfájásról, izomfájdalomról, hasi fájdalmakról.


Az eredmények arra is rámutattak, hogy a depresszió szerepet játszik mind az elhízás, mind a fájdalom kialakulásában. A depressziósak nem mozognak, ami mind az elhízás, mind a heveny és a krónikus fájdalom kialakulását elősegíti.


A krónikus fájdalom és az elhízás súlyos probléma a nyugati típusú társadalmakban: becslések szerint az Egyesült Államokban az elhízás évente 118 milliárd, a krónikus fájdalom pedig 70 milliárd dollárt emészt fel - részben az egészségügyi ellátás, részben a kieső munka eredményeként.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről