A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Egy biológusokból álló tudóscsoport felfedezte, hogy egyes népszerű grillszószok és -pácok olyan fűszereket, gyümölcsöket és zöldségeket tartalmaznak, amelyek természetes antioxidánsokban gazdagok.
Vágólapra másolva!

Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek felveszik a harcot az öregedéssel összefüggő betegségek, például a daganatok, a szívbetegségek, a stroke, az Alzheimer-kór, az ízületi gyulladás és a szürkehályog ellen, mivel megkötik a szervezet sejtjeit károsító szabadgyököket.

A kanadai Nyugat-Ontario Egyetem kutatói azt találták, hogy a grillszószokban olyan egészséges összetevők találhatók, amelyek erősítik az immunrendszert. "A zöld- és szárított fűszerek kiváló antioxidánsforrások, azonban fogyasztásuk mértékét nehéz megbecsülni, mivel általában csak kis mennyiségben visszük be őket, ellentétben a zöldségekkel és gyümölcsökkel" - magyarázta a Telegraph újságírójának Dr. Raymond Thomas, a kutatócsoport vezetője. "A fűszereket jellemzően kis mennyiségben használjuk főzéshez, továbbá fűszerkeverékek és pácok formájában."

A gyártás során használt különböző technikák, a pácolás ideje és az elkészítés módja jelentősen megváltoztathatja az antioxidánsok mennyiségét. A kutatók hét különböző, zöld- és szárított fűszereket tartalmazó népszerű termék hatását vizsgálták meg, miután húst pácoltak meg bennük. Valamennyi termék kapható a szupermarketekben és jelentős antioxidáns-tartalmat mértek mind a jamaikai csípős, a fokhagymás-zöldfűszeres, a mézes-fokhagymás, a sült paprikás, a citromos-borsos-fokhagymás, a szezámos-gyömbéres teriyaki és a zöld szószban is.

Bár a sütés felére csökkentette a szószok antioxidáns kapacitását, azonban még grillezés után is jelentős mennyiségeket mértek a pácolt vagy szósszal leöntött húsokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!