Vágólapra másolva!
Január 31-én jár le a Magyar Tudományos Akadémia pályázata, melyen az elnyert pénzekből fiatal kutatók nemzetközi tudományos eseményekre utazhatnak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat létrehozásával kívánja támogatni a fiatal magyar kutatók nemzetközi tudományos rendezvényeken való részvételét - írja az Edupress.

Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás legmagasabb összege 150 ezer forint. A pénz nemzetközi tudományos konferenciák részvételi költségeinek fedezetéül használható fel. Pályázni azoknak lehet, akik az MTA felügyelete alatt álló intézményekben (kutatóintézetek, támogatott kutatóhelyek) tudományos munkakörben dolgoznak és doktori fokozattal rendelkeznek. Kizárólag olyan 40 évnél fiatalabb kutatók pályázhatnak, akik legfeljebb tíz évvel korábban kezdték meg doktori tanulmányaikat.

Akár 150 ezer forintot is el lehet nyerni

Akár 150 ezer forintot is el lehet nyerni

január 31-éig

Az elküldött anyagnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, születési időpontját; a doktori oklevél számát, a pályázó szakmai publikációinak jegyzékét, a munkahely megnevezését és címét, a nemzetközi rendezvény megnevezését, időpontját és helyét, valamint a pályázó esetleges előadásának címét. Szintén fel kell tüntetni a részvételi költség várható nagyságát, az intézményi és/vagy saját hozzájárulás mértékét, az igényelt támogatás összegét, az intézmény vezetőjének javaslatát, és a tudományos szakterület egyik neves képviselőjének ajánló véleményét.

A támogatás odaítéléséről a kuratórium javaslatára az MTA főtitkárhelyettese, a kuratórium elnöke dönt, amelyről az érintettek névre szóló értesítést kapnak. A nyertes pályázók nevét és a támogatás összegét az Akadémiai Értesítő 2007. áprilisi számában teszik közzé. A támogatást elnyert kutatók a nemzetközi konferencián való részvételükről az MTA Titkársága Humánpolitikai Osztályának küldött rövid jelentésben számolnak be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!