A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Egyre nagyobb a veszély a zaporizzsjai atomerőműnél

Harkiv, 2022. augusztus 19.
Tűzoltók dolgoznak egy orosz légitámadásban megsemmisült épület romjainál Harkivban 2022. augusztus 19-én.
MTI/AP/Andrij Marienko
Harkiv, 2022. augusztus 19. Tűzoltók dolgoznak egy orosz légitámadásban megsemmisült épület romjainál Harkivban 2022. augusztus 19-én. MTI/AP/Andrij Marienko
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 178. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
08:17
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket itt találja.

08:22
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2022. augusztus 19-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 9409 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 10311 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 380 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. augusztus 19-én 36 ember, köztük 12 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

08:27
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Szakértők utaznak a zaporizzsjai atomerőműbe

Vlagyimir Putyin elnök beleegyezett abba, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szakértői a a zaporizzsjai atomerőműbe látogassanak. Korábban maga az orosz elnök jelentette ki, hogy óriási katasztrófa veszélye áll fenn az atomerőműben az ott zajló harcok miatt.

09:20
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Több ukrán dróntámadás is volt az éjszaka

Orosz jelentések szerint péntek este Ukrajna drónokat vetett a Herszon melletti Nova Kakhovka településnél. Az orosz légvédelem megsemmisítette a drónokat. Egy krími hivatalos személy szerint is ukrán drónokat lőttek le Szevasztopol felett.

10:35
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Mégsem indul újra ez a járat

Augusztusban a WizzAir bejelentette, hogy újraindítja a Moszkva-Abu-Dzabi járatát, azonban a legfrissebb közleményük szerint ezeket a terveket bizonytalan időre felfüggesztik.

10:55
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Evakuáltak két orosz falut

Az éjszaka robbanások voltak egy lőszerraktárban az oroszországi Belgorod régióban, ezért két falut is evakuálni kellett.

11:41
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb két gabonával megrakott hajó indult el Ukrajnából

Összesen már 27 hajó hagyta el Ukrajna fekete-tengeri kikötőit az ENSZ által közvetített gabonaexport-megállapodás keretében, közölte Törökország.

6300 tonna napraforgóolajjal és 25 000 tonna búzával megrakodva indultak el a hajók

- közölte a biztonságos áthaladás lehetővé tételére létrehozott közös koordinációs központ egy közleményben.

Az ukrán tengeri kikötők hatósága szombaton azt közölte, hogy három ukrán tengeri kikötőben megkezdték az élelmiszerek berakodását további hét hajóra, amelyek 66 500 tonna búzát, kukoricát és napraforgóolajat szállítanak majd a fogyasztóknak.

12:28
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

A frontvonal orosz oldalán egyre gyakoribbak a robbantások

Az elmúlt héten csak minimális változások történtek a területi ellenőrzésben a frontvonal mentén, írja jelentésében a brit védelmi minisztérium. Donbaszban az augusztus eleje óta tartó kisebb előrenyomulások után az orosz erők megközelítették Bahmut városának külterületét, de még nem törtek be a lakott területre, és Oroszország nem tett nagyobb erőfeszítéseket az előrenyomulásra a zaporizzsjai vagy a harkivi szektorban sem.

Hozzáteszi azonban, hogy

a frontvonal orosz oldalán egyre gyakoribbá váló robbantások valószínűleg megterhelik az orosz logisztikai és légi bázisokat délen.

12:54
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország február 24. óta 44 900 katonát veszített az ukránok szerint

Az ukrán vezérkar augusztus 20-án arról számolt be, hogy Oroszország ezen kívül 1907 harckocsit, 4212 páncélozott harcjárművet, 3137 járművet és üzemanyagtartályt, 1018 tüzérségi rendszert, 266 többszörös kilövésű rakétarendszert, 141 légvédelmi rendszert, 197 helikoptert, 2340 repülőgépet és 15 csónakot vesztett.

Ezt az információt hiteles forrásból nem lehet ellenőrizni.

13:22
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb robbanást jelentettek a Krím-félszigetről

Robbanást jelentettek a megszállt Krím-félszigeten lévő Szevasztopolban. Augusztus 20-án reggel 8 óra 20 perckor erős robbanás hallatszott az orosz fekete-tengeri flotta főhadiszállása közelében erősítette meg az orosz és ukrán fél is.

Mihail Razvozajev Szevasztopol orosz kormányzója arról számolt be, hogy egy drón csapódott be a flotta főhadiszállásának tetején. Elmondása szerint nem voltak áldozatok.

13:51
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb részletek a krími robbanásról - kép

Az oroszok által beiktatott regionális vezető, Mihail Razvozajev Telegram-csatornáján újabb részleteket közölt a Krím-félszigeten fekvő Szevasztopolban történt robbanásról.

Mint mondta, egy ukrán drónt lőttek le épp az orosz tengeri flotta parancsnoksága felett, ami a tetőre esett és kigyulladt.

Razvozajev egy képet is megosztott, amin látszik, hogy az ukrán drón nem okozott komoly kárt.

Forrás: Telegram
14:21
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Az USA újabb 775 millió dolláros fegyveradományt jelentette be Ukrajna számára

A csomag több nagysebességű radarromboló rakétát (HARM) tartalmaz az orosz föld-levegő rakéta radarrendszerek elleni támadásra, valamint korai figyelmeztető radarberendezéseket. A rakétákat a meglévő ukrán repülőgépekbe, MiG-29-esekbe építik be.

A földi indítású páncéltörő képességet is erősítik. Amerikai fejlesztésű TOW páncéltörő rakétákat is szállítanak Ukrajnába. A Pentagon emellett a HIMARS, nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszereket is küld.

15:00
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország leváltotta fekete-tengeri flottájának vezetőjét

Oroszország leváltotta fekete-tengeri flottájának parancsnokát - jelentette pénteken az ország állami hírügynöksége, miután egy sor kudarc érte a közelmúltban, többek között az egyik krími támaszpontot ért erőteljes csapás, az áprilisban elvesztett zászlóshajó, és júniusban egy sziget feletti ellenőrzés elvesztése, amely kiemelkedő szerepet játszott Oroszország haditengerészeti műveleteiben, írja a The New York Times.

A Tassz orosz állami hírügynökség pénteki jelentése szerint az új parancsnokot, Viktor N. Szokolov tengernagyot az ország védelmi minisztere nevezte ki a múlt héten.

16:38
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Megsemmisült orosz katonai felszerelésekből rendeznek kiállítást Kijevben - videó

A háború ellenére 2022-ben is állami szinten ünneplik Ukrajna nemzeti lobogójának és függetlenségének napját. Az ukrán kulturális minisztérium közlése szerint augusztus 23-án tartják Ukrajna államzászlójának hivatalos ünnepélyes felvonását Kijevben és más ukrán városokban, és 24-én is folytatódnak a programok.

Kijev belvárosában kiállítást rendeznek a megsemmisült orosz katonai felszerelésekből.

17:07
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

75 millió dollárért árulnak egy elkobzott orosz luxusjachtot

Egy 63 millió font (75 millió dollár) értékű orosz szuperjachtot bocsátottak árverésre, miután orosz milliárdos tulajdonosa ellen az Egyesült Királyság, az EU és az USA szankciókat hozott.

Az Axioma-t márciusban foglalták le a gibraltári hatóságok, miután az amerikai JP Morgan bank azt állította, hogy Dmitrijevics Pumpjanszkij tulajdonos nem fizette ki a 20 millió dolláros kölcsönt.

A 72,5 méteres hajó kedden kerül kalapács alá a brit tengerentúli terület admirális bíróságán.

Az Axioma az első lefoglalt luxushajó, amelyet eladnak azóta, hogy az inváziót követően korlátozásokat vezettek be a befolyásos oroszokra.

A hajó hat kabinban 12 személyt tud elszállásolni, és további 20 főnyi legénységnek biztosít helyet, valamint tartalmaz úszómedencét, jacuzzit, gyógyfürdőt, 3D-s mozit, jet-skiket és búvárfelszerelést.

19:09
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Sikertelen merényletet hatottak végre Mariupol vezetője ellen

Petro Andriuscsenko mariupoli polgármester közölte, hogy sikertelen merényletet kíséreltek meg Kosztyantin Ivascsenko, az orosz ellenőrzés alatt álló Mariupol oroszok által kinevezett vezetője ellen.

Az incidenssel kapcsolatban Andriuscsenko nem közölt további részleteket - írja a Kyiv Independent.

20:26
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Tüzérségi támadásban többen megsebesültek az ukrajnai Vozneszenszkben

Az orosz erők tüzérségi támadást intéztek a dél-ukrajnai Vozneszenszknél szombaton, tizenkét ukrán, közöttük három gyermek megsebesült - közölte Mikolajiv megye állami közigazgatásának a vezetője, Vitalij Kim.

Vozneszenszk madártávlatban mintegy húsz kilométerre fekszik a dél-ukrajnai Pivdennoukrajinszka atomerőműtől és mintegy 70 kilométerre a megyeszékhelytől, Mikolajiv városától.

A megsebesült - három és tizenhét év közötti - gyermekek mindegyikének súlyos az állapota - írta a Telegram üzenetküldő alkalmazásban Vitalij Kim, aki szerint egy kislány elvesztette az egyik szemét is a támadásban.

A találat egy lakóépületet és több lakóházat ért a mintegy harmincezres lakosú Vozneszenszkben - írta a Facebook közösségi portálon a katasztrófavédelmi hivatal, több fotót is közzétéve a súlyosan megrongálódott épületről.

21:56
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz támadások Dél-Ukrajnában

Az ukrán fegyveres erők vezérkara közölte, hogy az orosz csapatok offenzív műveleteket kezdtek a mikolajivi régióban található Vasylky és Blagodatne településeknél; céljuk a taktikai pozícióik javítása a környéken.

22:43
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz rakétatámadásban találatot kapott lakóépület Vozneszenszknél - kép

Mikolajiv régió közigazgatási hivatalának felvétele egy orosz rakétatámadásban találatot kapott lakóépületről az ukrajnai Vozneszenszknél 2020. augusztus 20-án. A több épületet ért támadásban tizenkét ember, köztük három gyermek megsebesült. Forrás: MTI/EPA/Mikolajiv régió közigazgatási hivatala/Mykolaiv Region Prosecutor's Office Handout
01:17
augusztus 20, 2022
Vágólapra másolva!

Találat ért egy orosz javítóbázist - videó

Szerhij Haidai, a luhanszki regionális katonai adminisztráció vezetője azt mondta, találat érte az oroszok javítóbázisát Slovianoserbsk településen - írta Twitteren a Nexta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!