A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 207. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
08:20
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt tegnap

Előző napi közvetítésünket itt találja.

08:24
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

155 menekült érkezett Budapestre szombaton

Az ukrajnai háború elől 2022. szeptember 17-én 155 ember, köztük 50 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

08:33
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Műholdképek az Izjumnál talált tömegsírokról

A Maxar Technologies műholdképeket osztott meg az izjumi temetőről, ahol továbbra is folytatódik a tömegsír feltárása. Az első kép márciusi, a második augusztusi.

08:55
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2022. szeptember 17-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6931 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7949 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 277 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

12:05
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

5 civil meghalt Donyeck megyében

Orosz támadásokban meghalt 5 civil Donyeck megyében. Ketten Bahmutban, ketten Vuhledarban, egy ember pedig Heorhiivkában halt meg – mondta Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója. Elmondása szerint szeptember 17-én 18-an sérültek meg a megyében.

12:55
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Nikopolt támadják az oroszok

Valentyin Reznichenko, Dnyipro kormányzója arról számolt be, hogy az orosz erők kétszer támadták meg Nikopolt, csaknem 30 lövedéket indítottak útnak, és három embert megsebesítettek.

„A támadások következtében megsérült több tucat toronyház és lakóház, autók és az infrastruktúra is” – mondta.

14:28
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Ukrajna szerint

Az ukrán fegyveres erők tájékoztatása szerint a háború kezdete óta megsemmisítettek többek közt 2218 orosz tankot, 15 hajót és 251 repülőgépet, valamint meghalt több mint 54 ezer orosz katona.

15:19
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Mikolajivot támadták az oroszok az éjszaka

Olekszandr Sienkevics, Mikolajiv polgármestere azt mondta, hogy a város elleni orosz támadás több épületet, köztük egy kórházat is megrongált. A polgármester nem árult el további részleteket.

17:55
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Fokozódó orosz támadások, meghalt egy 11 éves kislány

A Oleh Szinyehubov Harkov megyei kormányzó információi szerint az elmúlt napban az orosz erők hevesen lőtték a megye harkovi, csuhijivi, kupjanszki és izjumi járását, jelentős károkat okozva lakóházakban és a civil infrastruktúrában.

Az említett területeket nemrég szabadította fel az ukrán hadsereg az orosz megszállás alól.

A sürgősségi egészségügyi segítségnyújtási központ tájékoztatása szerint az ágyúzások következtében meghalt egy 11 éves kislány Csuhijivben.

A kupjanszki járásban öt civil került sérülésekkel kórházba, Harkovban pedig három. Az izjumi járásban ketten sérültek meg a helyi lakosok közül, a csuhujeviben pedig egy.

18:27
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Támadás érte a stratégiai jelentőségű Kramatorszk központját

Az Ukrajinszka Pravda hírportál helyi kormányzók közléseiből készített összeállításában arról számolt be, hogy vasárnapra virradóra az orosz erők rakétatámadásokat hajtottak végre a Donyeck megyei Kramatorszk és Rodinszke ellen, ahol többen megsebesültek, Herszon térségében pedig tovább folynak a heves harcok. Helyi híradások szerint a stratégiai jelentőségű Kramatorszknak a központját érte támadás, károkat okozva egy szálloda, egy főiskola épületében. A kormányzói hivatal szerint egy nő sérült meg a városban.

18:55
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanás volt Szvatovóban

Szerhij Haidai, Luhanszk megye kormányzója azt mondta, hogy a robbanás az oroszok által megszállt városban, Szeverodonyecktől északra, egy szállodában történt egy régi buszpályaudvaron belül, ahol orosz csapatok állomásoztak.

19:35
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Folytatódik az izjumi tömegsírokban talált áldozatok exhumálása

Valerij Marcsenko Izjum polgármestere egy tévéműsorban közölte, hogy a városban tömegesen elföldelt áldozatok exhumálása még legalább két hétig eltart, a hatóságok tovább kutatnak újabb tömegsírok után.

Elmondta, hogy jelenleg Izjumban 13-15 ezren laknak, de sokan térnek vissza azóta, hogy felszabadult a város az orosz megszállás alól.

20:07
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin a kirgiz-tádzsik konfliktus diplomáciai rendezését sürgette

Telefonon szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap kirgiz és a tádzsik hivatali partnerét, Szadir Dzsaparovot és Emomali Rahmont, hogy akadályozzák meg a további eszkalációt az országaik közötti határon.

A Kreml sajtószolgálata szerint az elnökök megvitatták a kirgiz-tádzsik határon kialakult helyzetet.

Putyin felszólította a feleket, hogy akadályozzák meg a további eszkalációt, és tegyenek intézkedéseket a helyzet kizárólag békés, politikai és diplomáciai eszközökkel történő, mielőbbi rendezésére.

Megerősítette Oroszország készségét arra, hogy segítséget nyújtson a kirgiz-tádzsik határvidék stabilitásának biztosításához.

A felek megállapodtak a kapcsolattartás folytatásában az orosz elnöki sajtószolgálat szerint.

20:57
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna tagadja, hogy közük volt a lövöldözéshez Herszonban

Az ukrán hadsereg parancsnoksága szerint orosz katonák megrendezett utcai lövöldözést hajtottak végre a dél-ukrajnai, orosz ellenőrzés alatt álló Herszonban. Szerintük az akció célja az volt, hogy az ukrán hadsereget negatív színben tüntessék fel, amiért civileket sodor veszélybe.

21:51
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Továbbra is heves harcok folynak Kupjanszk körül

Szerhij Haidai, Ukrajna luhanszki kormányzója szerint az ukrán hadsereg átkelt az Oszkil folyón és meg nem erősített hírek szerint Kupjanszk keleti részét is elfoglalták.

23:22
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Be akarják keríteni az oroszokat Lymanban

Az ukrán erők az Oszkil folyótól keletre és a Sziverszkij-Donyec folyótól északra olyan állásokat építenek ki, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy bekerítsék a Lyman várost tartó orosz csapatokat. Az oroszok itt tartalékosokból, hiányos egységekből állnak, és nagy valószínűséggel nem kapnak erősítést – írta elemzésében az amerikai háborús tudományok intézete. (ISW)

00:25
szeptember 18, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok több orosz erődítményt is megtámadtak 

Az ukrán hadsereg az elmúlt 24 órában 20 légicsapást hajtott végre orosz erődítmények ellen - közölte az ukrán főparancsnokság. A Kyiv Independent vasárnap arról számolt be, hogy az ukrán légierő 15 orosz erődítményt és négy helyszínt, valamint hét ellenőrző pontot vett sikeresen célba.

06:06
szeptember 19, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!