A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Mire készülhetnek az oroszok?

conflict TOPSHOTS Horizontal
Destroyed armored vehicles litter the road in Balakliya, Kharkiv region, on September 10, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. - Ukrainian forces said on September 10, 2022 they had entered the town of Kupiansk in eastern Ukraine, dislodging Russian troops from a key logistics hub in a lightning counter-offensive that has seen swathes of territory recaptured. (Photo by Juan BARRETO / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 200. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
08:17
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt tegnap

Előző napi közvetítésünket itt találja.

08:17
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2022. szeptember 10-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6709 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 9859 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 254 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. szeptember 10-én 6 ember, köztük 2 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket.

08:20
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Több településről is kivonulnak az oroszok

Kivonják az orosz erőket a kelet-ukrajnai Harkiv megye Balaklija és Harkiv településeinek körzetéből, és Donyec megyébe csoportosítják át - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint.

10:26
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Leállt a zaporizzsjai atomerőmű

Vasárnap az ukrán Energoatom, az atomerőművek üzemeltetéséért felelős vállalat bejelentette, hogy leállt a zaporizzsjai atomerőmű hatodik és egyben utolsó működő reaktora. Sikerült visszaállítani az áramellátást az atomerőműben, így vált lehetővé ez a biztonságos lépés.

11:28
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Felrobbantottak az ukránok egy lőszerraktárt Herszonban

Az ukrán hadsereg jelentése szerint orosz lőszerraktárakat és kompátkelőt semmisítettek meg Herszon területen.

11:47
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukrán légierő lelőtt egy orosz bombázót

Az ukrán légierő szeptember 11-én lelőtt egy Szuhoj Szu-34-es bombázót. További információkat nem közöltek.

12:16
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán támadás a Krímben - videó

Szevasztopolt érte az éjszaka támadás, a jelentések szerint a légvédelmi rakéták egy támadó egységet lelőhettek.

13:29
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Hátrahagyott orosz készletek Iziumban – fotó

14:41
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Felrobban orosz lőszerraktár Harkovban – videó

Nova Kakhovkában ért támadás egy orosz állást.

15:15
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok megtámadtak egy települést Mikolajiv megyében

Az orosz hadsereg támadást indított Voznyesenszkben, ahol két ember megsérült. A megyei tanács vezetője, Hanna Zamaziejeva elmondta, hogy az infrastruktúrát támadták az oroszok.

15:16
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Enyhül a nyomás több ukrán városon

Az ukrán erőknek most már több területük van, ahonnan további offenzívákat folytathatnak, és ez némi enyhülést jelenthet olyan városoknak, mint Kramatorszk és Szlovjanszk, amelyeket az orosz csapatok könyörtelenül lőttek.

16:24
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Több ember is meghalt a Donyeck elleni támadásokban

Az orosz sereg 10 embert megölt, 19-et pedig megsebesített a Donyeck elleni támadásokban. A helyi kormányzó, Pavlo Kyrylenko szerint 4 embert megöltek Pokrovszkban, 3-at Krasznohorivkában, 2-őt Bahmutban, 1-et pedig Raihorodkában. A rendőrség 24 támadást jegyzett fel a régióban az elmúlt napban.

17:42
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Nagy területet foglalhattak vissza az ukránok

Az Institute for the Study of War közlése szerint az ukránok azt állítják, hogy 70 kilométerre hatoltak be az orosz vonalakon túlra, és szeptember 6-a óta több mint 3000 négyzetkilométernyi területet szabadítottak fel, ami több, mint amennyit az oroszok április óta elfoglaltak.

17:52
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz sereget kiszorították Harkov megyéből

Az oroszok elismerték, hogy a csapataikat kiszorították egész Harkov megyéből. A védelmi minisztérium egy videót is közzétett, amin látható, ahogy az ukránok kiszorítják őket Harkov megye északi részéről.

19:15
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok csak nyílt terepre csalhatták az ukrán nehézfegyvereket

Az orosz védelmi minisztérium sok intézkedést hajtott végre azért, hogy az ukránok azt higgyék, gyenge a védelmük, és nem tudnak támadási előkészületekről Balaklija és Izjum térségében – írja az oroszhírek.hu.

"A hadsereg tudta, hogy támadás készül, ezért most csapatokat átcsoportosítanak, hogy megsemmisítsék az Ukrán Fegyveres Erők csoportosulását, amely Balaklija és Izjum körzetébe érkezett. Nem szabad elfelejteni, hogy ott nincsenek erődök, így a feladat, hogy a legharcképesebb ukrán egységeket megsemmisítsék" – mondta Konsztantyin Szivkov, a hadtudományok doktora.

19:58
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Óriási ukrán veszteségekről számolt be az orosz katonai vezető

Az ukrán hadsereg vesztesége a harkovi északi és mikolajivi-Krivij Rih-i déli frontszakaszon szeptember 6-10. között meghaladta a négyezer halottat és nyolcezer sebesültet - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy vasárnap a hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint Harkov megyében az orosz hadsereg precíziós fegyverekkel támadott ukrán katonai célpontokat. Emellett a donyecki régióban, Krasznoarmijszk vasútállomásánál Iszkander rakéták mértek csapást kirakodás közben az ukrán 28. gépesített lövészdandárra. A RIA Novosztyi hírügynökség ukrán forrásokra hivatkozva azt írta, hogy vasárnap egész Ukrajna területén légiriadót rendeltek el.

21:08
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin: El kell érni, hogy Kijev ne lövesse a zaporizzsjai atomerőművet

A Kreml sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a francia kezdeményezésre létrejött beszélgetés során Putyin felhívta a figyelmet arra, hogy az atomerőmű létesítményei, köztük a radioaktívhulladék-tároló elleni rendszeres ukrán támadások katasztrofális következményekkel járhatnak. Tájékoztatta Emmanuel Macront azokról az intézkedésekről, amelyeket orosz szakemberek tettek az erőmű fizikai védelmének biztosítása érdekében, és hangsúlyozta, hogy befolyást kell gyakorolni a kijevi vezetésre az erőműre mért csapások azonnali leállítása érdekében.

21:45
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Tovább támadnak az oroszok a déli fronton

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. szeptember 11-én közreadott videóról készített képen orosz ejtőernyős vállról indítható rakétát lő ki az ukrajnai mikolajivi-Krivij Rih-i déli frontszakaszon. Forrás: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata/-
01:02
szeptember 11, 2022
Vágólapra másolva!

Helyreállították az áramellátást Sumy régióban

Dmitro Zsivickij kormányzó arról számolt be, hogy az ukrán infrastruktúrát ért orosz támadások miatti áramkimaradásokat kijavították, de továbbra is lehetnek áramkimaradások.

06:42
szeptember 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!