A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 199. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül10 bejegyzés
08:10
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt tegnap

Pénteki közvetítésünket itt találja.

08:11
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Közel 13 ezer menekült érkezett pénteken

Magyarország területére 2022. szeptember 9-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6250 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6670 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 185 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. szeptember 9-én hat ember, köztük egy gyermek érkezett Budapestre vonattal.

08:12
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Az ukrán erők visszafoglaltak harminc települést

Visszafoglaltak harminc települést az ukrán erők az orosz hadsereg ellen a héten indított ellentámadásban az ország északkeleti részében, Harkov térségében - közölte pénteken videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Fokozatosan egyre több település felett vesszük át az ellenőrzést, visszatűzzük az ukrán zászlót - mondta Zelenszkij.

Az ukrán hadsereg közölte azt is, hogy új támadásokat indítottak orosz pontonhidak ellen, amelyeket az orosz erők a Dnyeperen építettek, hogy utánpótlást szállítsanak rajta Herszonba és környékére. Az ukrán erők tüzérségi és rakétatámadásokkal használhatatlanná tettek valamennyi rendes hidat a folyón - közölte a déli parancsnokság,

Az ukrán hadsereg közölte, hogy ellenőrzése alá vonta a Harkov megyei Volohiv Jar falut, és tovább kíván haladni a stratégiai fontosságú Kupjanszk város felé, hogy elvágják az orosz erőket a legfontosabb utánpótlási útvonalaktól.

A Moszkva-barát kupjanszki hatóságok közölték, hogy a polgári lakosokat átmenekítik az orosz kézen lévő Luhanszk megyébe.

12:45
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Váratlan vendég érkezett az ukránokhoz

Kijevbe utazott Annalena Baerbock, a német diplomácia vezetője, hogy "megmutassa", Ukrajna "számíthat" Berlin támogatására. Az útját nem jelentette be előre. Erről számolt be a német külügyi tárca. A közleményben idézték Baerbockot:

Azért mentem ma Kijevbe, hogy megmutassam, továbbra is számíthatnak ránk. Ukrajnát továbbra is támogatni fogjuk, ameddig csak szükséges, fegyverek szállításával, humanitárius és pénzügyi segítséggel".

A berlini külügyi tárca vezetőjének ez a második látogatása Kijevben azóta, hogy Oroszország februárban megtámadta Ukrajnát.

A pénzügyi és katonai segély mellett Németország segíteni kíván Kijevnek az aknamentesítési műveletek végrehajtásában, valamint "fényt kíván deríteni az elkövetett háborús bűnökre, különösen szakértők, köztük egy ügyész kiküldésével" - derült ki a közleményéből.

Számomra világos, (Vlagyimir Putyin orosz elnök) arra számít, hogy belefáradunk Ukrajna szenvedésébe"

- figyelmeztetett a politikus, majd azt hangoztatta, Németország ki fog állni az ukránok mellett, nemcsak azért, hogy megvédjék a békéhez és szabadsághoz való emberi jogukat, hanem azért is, hogy megvédjék az európai béke rendjét".

Németországnak a háború kitörése után Moszkvával szemben tanúsított hosszú ideje tartó langyos magatartása, valamint Berlin kezdeti katonai támogatásának hiánya feldühítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kormányát.

A helyzet azóta javult. Olaf Scholz német kancellár azt mondja, hogy országa "különleges felelősséget" akar vállalni Ukrajna tüzérségi és légvédelmi rendszerének megerősítésében. A kétoldalú kapcsolatokban most egy új, kevésbé feszült korszak látszik megnyílni, amit az új ukrán nagykövet közelgő berlini érkezése is mutat. Elődje, Andrij Melnyik hónapokon át hevesen támadta Németország Oroszországgal szembeni félénk hozzáállását.

18:42
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok kivonultak Izyumból

Az orosz csapatok kivonultak Izyumból és néhány más Harkiv megyei településről is - erősítette meg a hírt Daniil Bezsonov, Donyeck megyei orosz megbízott vezető a Telegram csatornáján.

19:13
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb öt gabonaszállító hajó hagyta el az odesszai kikötőt

A hajók 90 ezer tonna ukrán gabonát szállítanak. A termény európai és afrikai országokba érkezik majd - áll az infrastrukturális minisztérium közleményében.

20:00
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok elérték Liszicsanszk külterületét

Szerhij Haidai, Luhanszk megye kormányzója szeptember 10-én a Suspilne televíziónak elmondta, hogy a helyiek már láttak ukrán katonákat az oroszok által megszállt Liszicsanszk külvárosában.

21:00
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Nem sikerül az ukránoknak a várt előrenyomulás Lymannál

Heves harcok folyanak az ukrán és orosz erők között a Donyeck megyei Lyman külvárosában. Olekszandr Zsuravljov, az oroszok által megszállt Lyman polgármestere a Suspilne televíziónak elmondta, hogy a városban még nem sikerült kitűzni az ukrán zászlót.

23:35
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek a harkovi orosz támadásban

Ihor Terekhov, Harkov polgármestere szerint az oroszok két rakétával találták el a város nyugati kerületét, több lakóépületet megrongáltak, az egyikben tűz keletkezett.

00:02
szeptember 10, 2022
Vágólapra másolva!

Tíz helyre mért rakétacsapást Oroszország péntek este

Az oroszok a Donyeck megyei Bahmutot, Vilne Pole-t, Maryinka-t, valamint Dnyipro-t és Mikolajivot támadták péntek este.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!