A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Csapdától tartanak az ukránok

Események

Csernyihiv, 2022. november 3.
A 2022. október 28-i képen lefoglalt T–72-es orosz harckocsikkal gyakorlatoznak ukrán katonák az ukrán-belorusz határnál, az észak-ukrajnai Csernyihiv város térségében.
MTI/AP/Alekszandr Sulman
Csernyihiv, 2022. november 3. A 2022. október 28-i képen lefoglalt T–72-es orosz harckocsikkal gyakorlatoznak ukrán katonák az ukrán-belorusz határnál, az észak-ukrajnai Csernyihiv város térségében. MTI/AP/Alekszandr Sulman
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 254. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
05:12
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt tegnap

Előző napi közvetítésünket itt találja.

05:16
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Franciaország tovább erősíti jelenlétét a NATO romániai harccsoportjában

A francia védelmi miniszter szerint országa tovább erősíti jelenlétét a NATO - francia parancsnokság alatt létrehozott - romániai harccsoportjában, és hamarosan vadászrepülőgépeket is küld Romániába.

Sébastien Lecornu romániai tárgyalásai végén, a frissen hivatalba lépett román tárgyalópartnerével, Angel Tilvar román védelmi miniszterrel közös csütörtöki sajtótájékoztatón rámutatott: a csapaterősítéssel Oroszországot akarják egy támadás vagy provokáció gondolatától elrettenteni.

A sajtóértekezleten beszámoltak arról, hogy a nap folyamán a két miniszter közösen avatta fel az erdélyi Nagysinken Románia NATO-harccsoportjának néhány hónap alatt kibővített székhelyét, ahova nemrég francia páncélos gyalogsági harcjárművek érkeztek és Leclerc tankokat is telepítenek. Lecornu szerint a - kezdeti időszakban 350 katonából álló - romániai kontingens a közeljövőben eléri majd az ezret, és Franciaország a körülmények függvényében kész dandárszintűre emelni romániai katonai jelenlétét.
A francia védelmi miniszter szerint a szárazföldi légelhárításra is fokozott figyelmet kell fordítani a következő 10-15 évben Romániában, akkor is, ha "holnap véget ér a konfliktus". Megemlítette: Franciaország egy MAMBA légvédelmi rakétarendszert és egy 120 tagú légvédelmi különítményt küldött Románia keleti határára, de a rövid hatótávolságú légvédelmet még erősíteni kell.

Lecornu - akit több francia hadiipari vállalat vezetője is elkísért romániai látogatására - kiemelte: ma már a tengeri hadviselés sem korlátozódik egy esetleges partraszállásra, hanem a tenger is egy összetett, vízi, tenger alatti, légi konfliktustérséggé alakult. Ahhoz, hogy az észak-atlanti szövetség biztonságossá tudja tenni a Fekete-tengert, szerinte nemzetközi összefogásra, a tagországok védelmi vállalatainak együttműködésére van szükség.

Angel Tilvar román védelmi miniszter az Ukrajna elleni orosz agresszióra hivatkozva a francia-román katonai együttműködés fontosságát hangoztatta, és üdvözölte, hogy madridi csúcsértekezletén a NATO stratégiai célkitűzései közé emelte a Fekete-tenger biztonságának erősítését.

05:25
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Csapdától tartanak az ukránok

Ukrajna attól tart, hogy az orosz hadsereg csapdát akar állítani, és csak színlelik a kivonulást a herszoni régióból. "Folytatjuk a harcot Herszon irányába is, annak ellenére, hogy az ellenség arról akar meggyőzni minket, hogy elhagyták a területet" - mondta Natalia Humeniuk katonai szóvivő.

06:10
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Az amerikai védelmi miniszter szerint az ukránok visszafoglalhatják Herszont

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere szerint az ukrán csapatok képesek lesznek visszafoglalni Herszont, mivel "szisztematikusan" és "eredményesen" haladnak.

06:53
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

107 ukrán katona került haza

Fogolycsere keretében 107-107 embert adott át egymásnak Ukrajna és Oroszország. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a hazatért katonák között sok a sérült, többek állapota súlyos.

07:03
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Az ukrajnai háború elől 2022. november 3-án 61 ember, köztük 23 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

08:17
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Több robbanás volt Mikolajivban

Több robbanás is hallatszott Mikolajivban, a dél-ukrajnai régióban, a légitámadási szirénák megszólaltak.

08:44
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán jelentés

Az ukrán hadsereg több mint 160 támadást hajtott végre orosz állásokra Ukrajna déli részén: megöltek 32 orosz katonát, valamint megsemmisítettek két orosz lőszerraktárt és egy tankot.

Ukrajna déli parancsnoksága szerint Oroszországnak jelenleg hét hajója van a Fekete-tengeren.

09:13
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön

Az ukrán-magyar határszakaszon 5827-en léptek be csütörtökön Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5277-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 191 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

09:45
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Minden civilt evakuáltak Marinkából

Az ukrán nemzeti rendőrség november 3-án jelentette, hogy a civilek 100%-át evakuálták az oroszok által megszállt Donyecktől 33 kilométerre nyugatra fekvő Marinka városból.

A rendőrség szerint az egykor csaknem 10 000 lakosnak otthont adó városban minden lakás megsérült vagy megsemmisült.

A közeli Krasznohorivka városában jelenleg zajlik a kiürítés, ahol körülbelül 800 civil maradt. A háború előtti lakossága nagyjából 16 000 volt. Víz, villany, gáz nincs a városban.

10:25
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán drónt lőttek le Fehéroroszországban

Az ukrán-fehérorosz határ közelében, Gomelben, a légvédelem megsemmisített egy ukrán drónt - számolt be róla az ország határőrség.

10:34
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Közel félmillió kijevi maradt áram nélkül

Vlagyimir Klicsko, Kijev polgármestere szerint az energiatakarékossági vészintézkedések nem működnek, továbbra is 450 ezer lakos van áram nélkül, ráadásul ez 50 százalékkal több, mint néhány nappal ezelőtt. Kiemelte, hogy a helyzet továbbra is rendkívül nehéz, az ország energiahálózata az orosz támadások miatt túlterhelt.

11:21
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Gyávának nevezték a németek Zelenszkijt

A német Spiegel magazin olvasói szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gyáva, mert nem vesz részt a G20-ak találkozóján, ahol megbeszéléseket folytathatna Vlagyimir Putyinnal a háború végéről.

Teljes cikkünk ITT olvasható.

11:39
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán légvédelmi egységet semmisítettek meg - videó

11:50
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Minden orosz boltját bezárja a H&M

A H&M bejelentette, hogy minden orosz boltját bezárja 2022 végéig, és vevőt keres a fennmaradó érdekeltségeire. Szeptemberig a 170 orosz üzletükből már csak 30 működött - írja a Moszkva Most.

12:05
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Videó: kamikaze drón semmisített meg egy ukrán hajót

12:25
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Szakértő: az ársapka tovább gazdagítja Oroszországot

Makszim Zsirkov közgazdás szerint ha az Európai Unió valóban bevezeti az ársapkának álcázott orosz olajra kivetett szankciót, akkor Oroszország még nagyobb bevételre számíthat az energiaexportból annak köszönhetően, hogy drasztikusan meg fog emelkedni az olaj világpiaci ára. Hozzátette, hogy hiába csökkenne mennyiségben Oroszország olajexportja, a magasabb árak miatt még így is többet keresne az ország - nyilatkozta az Izvesztijának.

12:51
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij szidja az oroszokat

Az El Paísnak adott nyilatkozatában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Oroszország nem része a civilizált világnak, egy terrorista állam. Szerinte Oroszországot mindeddig izolálni kell, amíg az oroszok meg nem értik, hogy nem állnak a törvények felett. Zelenszkij szerint ha valaki demokráciát akar egy másik országban, akkor először a sajátjában kell demokráciát teremtenie - számolt be róla az Ukrajna Szejcsász.

13:06
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin virágokat vitt - videó

Az orosz elnök az orosz nemzeti egység napja alkalmából virágot vitt Kuzma Minin és Dimitrij Pozsarszki emlékművéhez.

13:42
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Republikánus képviselő: Egy fillért se fog kapni Ukrajna

Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő szerint, ha a republikánusok nyernek, Ukrajna egy fillért sem fog kapni többet. Szerinte a demokraták szélesre tárták az Egyesült Államok határait, és az egyetlen határ megvédése, ami izgatja őket, az az ukrán határ, nem pedig Amerika déli határa.

„A republikánusok alatt egy fillért sem kap Ukrajna. A mi országunk az első” - jelentette ki.

14:07
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország fegyvergyárakat bombázott

Pavlogradban az oroszok eltalálták a gyár azon részlegét, amely rakéták készítéséért felelős. Szintén találatot kapott egy Harkovi gyár három részlege is, ahol rakéta-sorozatvető rendszerekhez gyártottak rakétákat.

14:28
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin evakuálja Herszont

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy a civil lakosság megóvása érdekében evakuálni kell Herszont. Kifejtette, hogy azokat, akik Herszon megye legveszélyesebb részein laknak, azonnal biztonságos helyre kell vinni. Hozzátette, hogy a civileknek mindenképp el kell hagynia azt a zónát, ahol katonai műveletek zajlanak.

15:00
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin fontos rendeletet írt alá!

Vlagyimir Putyin aláírta a rendeletet, amely értelmében közegészségügyi és tisztálkodási kampányt folytatnak majd a polgárság oktatása céljából. A médiában egyre gyakrabban fognak feltűnni az egészséges életmódot és helyes táplálkozást hirdető tartalmak, valamint azzal kapcsolatban is lesznek tájékoztatások, hogy miként kell leszokni a kárát szokásokról - írja a Lenta Telegram-csatornája.

15:37
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb rettenetes finn javaslat

Finnországban újabb szigorításokat terveznek az orosz állampolgársággal rendelkező személyek ellen. Megkezdték annak vizsgálatát, hogy teljesen megtiltsák az ingatlanvásárlást az orosz állampolgároknak és az oroszok ingatlantulajdonosok sem lehetnének Finnországban - írja a Ria Novosti.

15:53
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Térképen a front állása

16:20
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin: A Kijevi rezsim ellen harcolunk

Vlagyimir Putyin orosz elnök a nemzeti egység napján mondott beszédet. Kijelentette, hogy Oroszország továbbra is melegséggel tekint az ukrán népre, a mostani konfrontáció ellenére is. Hozzátette, hogy a mostanival egy sokkal súlyosabb helyzet kialakulását kerülik el, utalva 1941-re. Szerinte a kijevi rezsim döntései nem az ukrán nép akarata, Oroszország pedig nem az ukrán nép ellen, hanem a rezsim ellen harcol.

16:24
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin: A Nyugat milliók agyát mosta át

Vlagyimir Putyin beszédében kitért arra is, hogy a Nyugat kitalált értékeket próbált meg Ukrajnában terjeszteni, amivel milliók gondolkodását sikerült befolyásolniuk. Mindezt azért tették, hogy Oroszországot az összeomlás szélére sodorják.

16:26
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin: Támogatni kell Novorosszija lakosságát

Vlagyimir Putyin elmondta, hogy Novorosszija lakossága nem maradhat támogatás, biztonság, és menedék nélkül, Oroszország mindent megfog tenni ennek érdekében.

17:01
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin: Képtelenség, hogy Ukrajna szabadította fel Európát

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy képtelenség, hogy Ukrajna szabadította fel Európát. Kiemelte, hogy az ukrán fronton nyílván nem csak ukránok harcoltak a II. világháborúban, hiszen Leningrandnál sem csak leningrádiak küzdöttek.

17:26
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Ennyi embert mozgosított Oroszország

Oroszországban 318 ezer embert mozgósítottak, akik közül eddig 49 ezret vezényeltek a harci övezetbe - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken kamerák előtt, miután a népi egység napja alkalmából koszorút helyezett el egy emlékműnél a moszkvai Vörös téren.

17:56
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Még nem ért véget a mozgósítás Oroszországban

A Nasztojaseje Vremja beszámolója szerint a mozgósítás hivatalosan még nem ért véget Oroszországban. A lap több toborzóirodát is felhívott, egyik sem tudta megerősíteni a mozgósítás lezárásának tényét. A lap kiemeli, hogy a mozgósítás csakis elnöki rendelettel érhet véget, ilyen rendelet viszont egyelőre még nem jelent meg.

22:12
november 04, 2022
Vágólapra másolva!

Összefognak a G7 csoport tagjai az ukrajnai infrastruktúra védelmében

Összefognak a legfejlettebb iparú demokráciákat összefogó G7 csoport tagjai az orosz támadás alatt álló ukrajnai civil infrastruktúra védelmében - jelentették be pénteken a németországi Münsterben, a hetek külügyminiszteri tanácskozása után. Annalena Baerbock, a soros elnök Németország külügyminisztere a kétnapos tanácskozás után tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy az országcsoport egységesen elítéli az ukrajnai polgári infrastruktúra ellen rakétákkal és önmegsemmisítő drónokkal mért orosz csapásokat. Mint mondta, a Hetek külön "koordinációs mechanizmust" szerveznek az ukrán lakosság energia- és vízellátását szolgáló "kritikus infrastruktúrában okozott károk elhárítására, a helyreállításra és védelmére". 

07:19
november 05, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!