Átfogó támadásokat indítottak az oroszok, heves harcok folynak Ukrajnában

Események

ZELENSZKIJ, Volodimir
Avgyijivka, 2023. december 29. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) látogatást tesz a frontvonalon fekvő kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erők hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 675. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
08:17
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

08:22
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Több tucat ukrán drónt lőttek le az oroszok az éjjel

Az orosz hadsereg 32 ukrán drónt lőtt le Brjanszk, Orel, Kurszk és Moszkva régiók felett december 30-án éjszaka - jelentette az orosz védelmi minisztérium.

08:25
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

30 halott az Ukrajnát ért eddigi legnagyobb rakétatámadásban

Legalább 30 ember halt meg az Ukrajna szerint a háború eddigi legnagyobb orosz rakétatámadásában.

A támadásban több mint 160 ember megsérült, amikor Oroszország péntek kora reggel Kijevre, Odesszára, Dnyipropetrovszkra, Harkivra és Lvivre mért csapást. 

Oroszország arzenáljának szinte minden fegyvertípusát bevetette lakóházakat és egy szülészetet is eltaláltak - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

09:17
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Csaknem tizenháromezren jöttek tegnap Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 6726-an léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6130-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 70 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

09:52
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A Pentagonnal egyeztetett az ukrán védelmi miniszter

Rusztem Umerov védelmi miniszter december 29-én telefonon beszélt Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterrel, hogy megvitassák Oroszország legnagyobb, Ukrajna elleni légitámadását és a frontvonalon kialakult helyzetet - közölte az amerikai védelmi minisztérium.

11:04
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Különös ajánlatot kapnak az ukrán hadköteles férfiak

A hadköteles személyek, akik be kívánnak lépni az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, kiválaszthatják a dandárt, amelyben szolgálnak - jelentette ki Volodimir Fito, a hadsereg PR-szolgálatának vezetője.

11:17
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadó szerte Ukrajnában

Légiriadó van az összes ukrajnai régióban és Kijevben, miután jelentések szerint egy oroszországi légibázisról felszállt egy Kinzhal rakéták hordozására alkalmas MiG vadászgép.

12:18
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán rakétacsapás érte Oroszországot

Az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod megyében egy ember meghalt, amikor ukrán rakéta csapódott egy családi házba - közölte a helyi kormányzó szombaton.

Vjacseszlav Gladkov azt mondta, hogy a pénteki ukrán rakétacsapások következtében több családi házban károk keletkeztek, egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek, míg Belgorod városában megszakadt a vízellátás.

Az orosz védelmi minisztérium szombati beszámolója szerint az orosz légelhárító egységek 13 ukrán rakétát semmisítettek meg pénteken Belgorod megye déli térségében és összesen 32 drónt lőttek le Brjanszk, Orjol, Kurszk és Moszkva régiók felett egy nap alatt. Esetleges károkról és áldozatokról a minisztérium nem adott tájékoztatást. (MTI)

13:02
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Emelkedett az ukrán áldozatok száma

Vitalij Klicsko polgármester bejelentette, hogy további 2 holttestet találtak, így a kijevi halálos áldozatok száma 15-re, a támadás országos halálos áldozatainak száma pedig 38-ra emelkedett a pénteki orosz rakétatámadást követően.

14:02
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Gyásznappal kezdi az újévet Kijev

Kijev számára a december 29-i támadás volt a leghalálosabb a civil áldozatok számát tekintve - mondta Vitalij Klicsko polgármester. A városban az eddigi adatok szerint 16 ember halt meg a pénteki orosz légitámadást követően. A város január 1-jén gyásznapot tart.

14:19
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A britek szerint Oroszország 2025-re félmillió katonát veszít

Oroszországnak valószínűleg 5-10 évre lesz szüksége ahhoz, hogy újraépítse a kiképzett és tapasztalt katonai egységeket - közölte a minisztérium december 30-i hírszerzési frissítésében.

15:26
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ismét van áram Kijevben és környékén

Teljes mértékben helyreállt az áramellátás Kijevben és a régióban a december 29-i orosz tömeges rakéta- és dróntámadás után - jelentette az energiaügyi minisztérium december 30-án.

16:09
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Légierő: Ukrajna az éjszaka indított 10 orosz támadó drónból 5-öt lelőtt

Herszonban a Shahed drónok az ombudsman képviseleti irodáját találták el, jelentős károkat okozva - közölte Dmytro Lubinets.

16:36
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Két gyerek meghalt a Belgorod központját ért ukrán csapás miatt

Két gyerek meghalt és több ember megsebesült az orosz tartományi főváros, Belgorod központját ért ukrán csapás következtében - közölte szombaton Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó.

Gladkov a Telegramon közzétett bejegyzésében azt írta, hogy egy lakónegyedet ért találat.

17:00
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ezt állítják a britek

Oroszországban 2023-ban meredeken emelkedett az elesett és sebesült katonák száma - közölte a brit védelmi minisztérium.

Napi hírszerzési tájékoztatójában a Védelmi Minisztérium azt mondta, hogy az orosz áldozatok (elesettek és sebesültek) átlagos napi száma 2022-hez képest közel 300-zal emelkedett naponta.

A halálozási adatok romlása az orosz oldalon vélhetően annak köszönhető, hogy egyre képzetlenebb katonákkal kell feltölteni soraikat.

Oroszországnak valószínűleg 5-10 évbe fog telni, hogy újraépítse a magasan képzett és tapasztalt katonai egységeit.

17:47
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Tíz ember halt meg az ukrán támadásban

Tíz ember, köztük egy gyerek meghalt és 45 megsebesült az orosz tartományi főváros, Belgorod központját ért ukrán csapásokban szombaton - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Vjacseszlav Gladkov tartományi kormányzó közölte, hogy egy lakónegyedet ért találat, és egy Telegram-bejegyzésben felszólította a lakosokat, hogy vonuljanak a légvédelmi óvóhelyekre, miközben a város környékén megszólaltak a szirénák.

18:35
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin ellátogatott a lebombázott lakónegyedbe

Vlagyimir Putyin orosz elnököt tájékoztatták az oroszországi Belgorod városára mért ukrán csapásról, amely legalább 10 ember halálát okozta - közölte szombaton a Kreml.

Peszkov hozzátette, hogy az elnök elrendelte, hogy a városba küldjék a Mihail Murasko miniszter vezette orosz egészségügyi minisztérium csapatát és a sürgősségi minisztérium mentőit, hogy segítsenek az érintetteknek.

19:30
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: A pénteki orosz csapások miatt 39 ember halt meg

A tegnapi orosz támadás következményeinek felszámolásán még mindig folyik a munka - írta szombaton a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

Összesen 159 ember sérült meg ebben a terrortámadásban. Sajnos közülük eddig 39-en meghaltak

- tette hozzá.

20:18
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ötre emelkedett az Odessza ellen orosz támadás halálos áldozatainak száma

Ötre emelkedett az Odessza elleni december 29-i orosz támadás halálos áldozatainak száma, mivel egy 77 éves férfi meghalt a kórházban - jelentette Oleh Kiper kormányzó december 30-án.

20:43
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A Csernyihiv elleni orosz támadások emberéletet követeltek

A Csernyihivi terület határ menti Szemenyivka városa ellen december 30-án elkövetett orosz támadások megöltek egy 32 éves lakost - közölte Viacseszlav Csaus kormányzó.

21:21
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

A britek légvédelmi rendszereket kérnek Ukrajnának

A világnak követnie kellene az Egyesült Királyság példáját, és meg kellene erősítenie Ukrajna légvédelmét - jelentette ki Grant Shapps brit védelmi miniszter december 30-án, alig egy nappal azután, hogy több száz brit légvédelmi rakétát ígért Kijevnek.

21:48
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Harkov belvárosát lőtték az oroszok

Az orosz erők legalább hat rakétával támadták a várost, amelyek közül az egyik egy lakóházba csapódott - jelentette Ihor Terehov, Harkov polgármestere.

22:51
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Tovább nőtt a belgorodi szombati ukrán légicsapás áldozatainak száma

A támadásban tizennyolcan haltak meg, a sebesültek száma száztizenegy - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Az orosz külügyminisztérium Telegram-csatornáján közzétett közleményben szólította fel a világ országainak kormányait és a nemzetközi szervezeteket, hogy ítéljék el az ukrán fegyveres erők által elkövetett "terrorcselekményt".

"Felszólítunk minden felelős kormányt és az illetékes nemzetközi szervezeteket, hogy határozottan ítéljék el ezt a kegyetlen terrorcselekményt, és nyilvánosan határolódjanak el az ilyen bűnöket elkövető kijevi rezsimtől és nyugati támogatóitól" - idézte a közleményt a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

23:31
december 30, 2023
Vágólapra másolva!

Az ENSZ elítélte az ukrán fegyveres erők Belgorod elleni támadását

A polgári infrastruktúra és a civilek elleni támadások sértik a nemzetközi humanitárius jogot – közölte az ENSZ-főtitkár hivatalos képviselőjének irodája a RIA Novosztyival, kommentálva az ukrán fegyveres erők belgorodi támadását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!