Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 956. napjáról.

 

06:59
október 07, 2024
Vágólapra másolva!

Hollandia újabb F-16-osokat szállít

Ruben Brekelmans holland védelmi miniszter meglepetésszerű kijevi látogatásán kijelentette, hogy országa 400 millió eurót fektet be Ukrajnával közös drónfejlesztésbe, és további F-16-osokat szállít az elkövetkező hónapokban. "Megfigyelő drónokat, védekező drónokat, támadó drónokat is fejlesztünk, mert úgy látjuk, hogy Ukrajnának szüksége van ezekre, hogy katonai létesítményeket is megcélozzon" - mondta Brekelmans. 

Hollandia 10 milliárd eurós katonai támogatást ígért Ukrajnának az orosz invázió kezdete óta, és eddig körülbelül 4 milliárd eurót költött el.

05:57
október 07, 2024
Vágólapra másolva!

Meghalt egy Ukrajnáért harcoló orosz ellenzéki

Meghalt Ildar Dadin, amikor zászlóalja orosz tüzérségi tűz alá került Ukrajna északkeleti részén, Harkov régióban. Az ismert orosz ellenzéki aktivista az Oroszországi Szabadság Légiójának volt a tagja, akik Ukrajna oldalán harcolnak az oroszok ellen.

Dadin volt az első orosz ellenzéki, akit 2014-ben azért ítéltek el, mert megsértette az akkor frissen életbe lépett tiltakozási szabályokat.

04:47
október 07, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. október 6-án az ukrán-magyar határszakaszon 5690 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5354 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 30 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:45
október 07, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Csak erővel hozható közelebb a béke

Két hónapja tart az ukránok kurszki hadművelete, amit a háború fontos szakasznak nevezett napi videójában az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij szerint az ukránok bebizonyították, hogy képesek betolni a háborút Oroszországba, és igyekeznek még nagyobb nyomást gyakorolni Oroszországra, mert szerinte csak az erőn keresztül juthatnak közelebb a békéhez.
 

04:33
október 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!