Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 961. napjáról.

 

06:46
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Nyugati rakéták

Tárgyaltak róla, de az egyes országok saját maguk döntenek arról, hogy engedélyezik-e Ukrajnának a tőlük kapott fegyverzet mélységi orosz célpontok elleni bevetését - mondta Mark Rutte, a NATO főtitkára.

05:50
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Nem tárgyalnak tűzszünetről

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy tűzszünetről nem tárgyalnak az európai szövetségesek, mivel a tél előtt több nyugati támogatást sürget a négy európai fővárost megmozgató körútja során. 
Az ukrán elnök novemberben szeretné megtartani a második békekcsúcsot, ahol ígérete szerint  a nyilvánosság számára is részletesen bemutatja a "Győzelmi Tervet". 

04:43
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

London, Párizs, Róma

Partnerlátogató körútra indult Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök úgy döntött, hogy személyesen keresi fel a legfontosabb európai partnerországok vezetőit és tájékoztatja őket az ukrán "Győzelmi Terv" részleteiről, miután biztossá vált, hogy Joe Biden távolmaradása miatt elhalasztják a szombatra tervezett Ramstein-találkozót.

Először Londonba utazott, ahol háromoldalú tárgyalást folytatott Keir Starmer brit miniszterelnökkel és Mark Rutte NATO-főtitkárral.
Az ukrán elnök Párizsban Emmanuel Macron elnökkel, Rómában Georgia Meloni miniszterelnökkel tárgyalt, majd az eredeti tervek szerint Berlinbe utazik tovább.

04:33
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. október 10-én az ukrán-magyar határszakaszon 5091 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4589 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 24 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
 

04:22
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!