A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Percről percre

Több fronton támadnak az oroszok, az ukránok hatalmas veszteségek mellett kétségbeesetten védekeznek

Ukrajna, háború
Egy ukránok által használt amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjármű halad Toretszk város közelében, a donyecki régióban
Fotó: AFP/Anatolii Stepanov
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül11 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 888. napjáról.

 

13:08
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Kétséges az ukrán energiaellátás

Ukrajnában a következő három hónapban minimális áramkimaradásokkal lehet számolni, ha Oroszország nem hajt végre újabb támadásokat Ukrajna energetikai infrastruktúrája ellen - jelentette ki Jurij Boiko, a miniszterelnök energetikai kérdésekben illetékes tanácsadója július 30-án az országos televízióban.

Oroszország tavasszal több légitámadásban támadta Ukrajna energetikai infrastruktúráját, hasonlóan ahhoz, amelyet 2022-23 őszén és telén indított. A károk súlyos energiahiányt okoztak, és országszerte gördülő áramszüneteket tettek szükségessé.

„Most már többé-kevésbé egyensúlyban vagyunk az energetikai helyzetünket illetően” - mondta Boiko. Mindazonáltal hangsúlyozta, hogy ahhoz, hogy az energiaellátás a jelenlegi szinten maradjon, Ukrajnának arra kell összpontosítania, hogy megvédje a helyreállított infrastruktúrát az újabb támadásoktól. Ehhez Ukrajnának több légvédelmi rendszerre van szüksége.

12:13
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz támadások Ukrajna-szerte

Négy ember meghalt és legalább 14 megsebesült az orosz támadásokban az elmúlt nap folyamán - közölték a regionális hatóságok július 30-án kora reggel.
A Donyecki területen egy orosz támadásban Toretsk ellen három civil meghalt, három másik pedig megsebesült - jelentette Vadim Filascskin kormányzó, Hrodivkában még egy ember meghalt, Sziverszkben és Rihben pedig ketten megsebesültek.

A Harkivi területen egy 71 éves férfi megsérült a Kupjanszk elleni orosz támadás során július 30-án reggel - közölte Oleh Szinyehubov kormányzó. 

A Herszon terület elleni orosz támadásokban nyolc ember sérült meg - jelentette Olekszandr Prokudin kormányzó. Csernyihiv, Dnyipropetrovszk, Luhanszk, Mikolajiv, Szumi és Zaporizzsja területeket is támadás érte, de nem jelentettek áldozatokat.

11:11
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz olajraktárt támadtak az ukránok

Ukrán drónok csapást mértek az éjszaka egy olajraktárra Kurszki területen, legalább három üzemanyagtartály kigyulladt - közölte Alekszej Szmirnov kormányzó.
A kormányzó szerint a támadásban és az abból eredő tűzben senki sem sérült meg. Korábban július 30-án reggel Szmirnov azt állította, hogy a terület légvédelme négy ukrán rakétát fogott el.

10:05
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb országra terjedt ki a háború

Az ukrán katonai hírszerző ügynökség azt állította, hogy részt vett abban az akcióban, amelyben az orosz Wagner-csoport harcosai haltak meg a nyugat-afrikai Maliban, több ezer mérföldre az ukrajnai frontvonaltól. A Wagner-vezetéshez köthető Telegram-csatorna elismerte, hogy a csoport súlyos veszteségeket szenvedett a múlt heti mali harcok során. Úgy gondolják, hogy az ukrán erők Szudánban is aktívak, egy másik helyen, ahol a Wagner-csapatok nagymértékben részt vesznek a harcokban, ami újabb jele annak, hogy Kijev és Moszkva harca globális dimenziót öltött – írja Shaun Walker, a Guardian elemzője.

09:06
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Áramkimaradások Kurszkban

Az ukrán vezérkar közleménye szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) támadásokat hajtott végre áramelosztó alállomások ellen az orosz Kurszk régióban, amelyek áramkimaradást okoztak. A felelősséget azután jelentették be, hogy Oroszország bejelentette, hogy meghiúsította az éjszakai ukrán dróntámadást.

08:11
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Lerohantak két falut az oroszok

Az orosz erők lerohantak két frontvonalbeli falut Ukrajna keleti donyecki régiójában – jelentette az ukrán hadsereg egyik őrmestere, miután a Kreml nyári erőfeszítései során kíméletlen támadásokat hajtottak végre az ottani harctéri védelem megdöntésére – írja az Associated Press.


 

07:03
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

1,7 milliárd dolláros segély

Az Egyesült Államok 1,7 milliárd dollár katonai segélyt küld Ukrajnának – többek között légvédelmi, tüzérségi, aknavető, valamint páncéltörő és hajóelhárító lőszerek formájában.

Az Associated Press jelentése szerint a csomag 1,5 milliárd dollárt tartalmaz hosszú távú szerződések finanszírozására az Ukrajna Biztonsági Segítségnyújtási Kezdeményezésén keresztül, valamint 200 millió dollár azonnali katonai segélyt, amelyet a Pentagon készleteiből csoportosítanak át. A védelmi minisztérium azonban nem tette világossá, hogy mely konkrét rendszereket küldik Ukrajnába, és melyeket finanszírozzák szerződésekkel, amik így hónapokig vagy évekig nem jutnak el a háborús frontra.

06:22
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Erősítik a légvédelmet

Volodimir Zelenszkij bejelentette, hogy a hatóságok már megkezdték a légvédelmi rendszerek megerősítését Harkov régióban, ahol az utóbbi időben a gyakori orosz légitámadások némileg enyhültek. „A biztonság szempontjából, és anélkül, hogy túl sok részletbe mennénk, annyit mondhatok, hogy már megkezdtük a Harkov körüli légtér megerősítését” – fogalmazott. 

A nyugati légvédelmi rendszerek készletei gyorsabban kezdtek áramlani Ukrajnába, miután az Egyesült Államok szállítása hónapokig megszakadt az Egyesült Államok Kongresszusában kialakult nézeteltérések miatt.

04:46
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Majd csak a háború után beszélhetnek

Nagyon talányosan beszélt napi videójában az ukrán elnök arról, hogy mi mindent köszönhet országa a Különleges Műveleti Erők harcosainak. A szervezet szakmai napján tett látogatása után Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott: "Ez a Honvédségünk egyik legerősebb eleme, nagyon hatékony. Korai még arról sokat mondani – csak a háború után lehet majd mindent elmondani - ami az ukrán Különleges Műveleti Erőknek sikerült. Mind a fronton, mind a megszállt területen tevékenykednek. 2014 óta és február 24-e után különösen. A donyecki repülőtérért vívott csatától a Hosztomelért, valamint Herszon, Harkov és Donyeck régióiért folytatott csatákig. Büszkék vagyunk a Különleges Műveleti Erőkre!"
 

04:36
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. július 29-én az ukrán-magyar határszakaszon 6175 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5036 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 31 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:29
július 30, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!