A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

900 millió frankot kapnak a Concorde-balesetben elhunytak hozzátartozói<br/>

Vágólapra másolva!
Hamar megegyezésre jutottak a balesetben elhunytak hozzátartozói és az Air France biztosítói. A 700 kárigénylő összesen 900 millió frankot kap a 113 áldozat után kártérítés címén a biztosítóktól. A kártérítés mértékét személyenként állapítják meg, rokonsági fokuk valamint elszenvedett anyagi és erkölcsi káruk függvényében. Az Air France szuperszonikus gépe tavaly júliusban Párizs közelében zuhant le.
Vágólapra másolva!

A hétfőn létrejött egyezség értelmében az Air France-szal szerződésben álló AGF, Axa és Réunion Aérienne biztosítók összesen 900 millió frank (142 millió euró) kártérítést fizetnek ki annak a 700 igénylőnek, akiknek rokonai - többségükben New Yorkba tartó német turisták - életüket vesztették a gép lezuhanásakor. A több kiváltó ok véletlen egybeesésének láncreakciójaként bekövetkezett szerencsétlenségben 113 ember vesztette életét, négyen abban a két szállodában, amelyre a kigyulladt szuperszonikus gép rázuhant.

A France-Soir szerint a kártérítési összeg meghaladja az Európában szokásos mértéket, s közelít ahhoz a szinthez, amelyet eddig csak amerikai érdekeltségű balesetek esetében fizettek ki a hozzátartozóknak. A szóban forgó összegek személyenként változnak, beszámítják az elszenvedett erkölcsi és anyagi veszteséget, és figyelembe veszik az igénylők és az áldozatok közötti rokoni kapcsolat szorosságát.

A baleset okainak feltárásával, a benyújtott kártérítési keresetek minden eddiginél gyorsabb elbírálásával az Air France-nak sikerült presztízsveszteség nélkül kilábalnia a légitársaság történetében legsúlyosabb légi baleset következményeiből - véli a France-Soir. A gyors ügyintézést nagyban elősegítette, hogy az elhunytak hozzátartozói és a biztosító cégek is egységesen, csoportban képviseltették magukat az alkudozásokon.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!