A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A rendőrség megszállta a globalizáció-ellenes szervezet sajtóközpontját

Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség vasárnap hajnalban rajtaütésszerűen megszállta a Genovai Szociális Fórum sajtóközpontját. Szemtanúk szerint a rendőrök rengeteg sérültet, köztük több eszméletlen embert hagytak maguk után.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal éjfél után megszállták az olasz rendőrök a Genovai Szociális Fórum (GSF) sajtóközpontjának sajtóépületét, és megtámadták az ott tartózkodókat. A BBC tudósítója nem sokkal a rajtaütés után jutott be az épületbe. Arról számolt be, hogy sok súlyosan sérült embert látott, és vértócsákat a földön.

Szemtanúk szerint a rendőrök üvöltve, az ajtókat bezúzva nyomultak be az épületbe, amelynek alagsori tornatermét egy 50 ágyas hálóvá alakították át. Az akcióban a GSF szerint mintegy negyvenen megsebesültek. Egy belga újságíró, Michael Gieser, aki szintén az épületben tartózkodott elmondta, hogy "Bejöttek, bezárták az ajtót, és elkezdtek rúgni és ütni minket egymás után." Szemtanúk szerint az ablakokat betörték, a bútorokat összezúzták.

A rendőrség komputerlemezek és videofelvételek után kutatott abban az iskolában, amelyet a GSF sajtóközpontként használt. A rendőrség szóvivője szerint vasrudakat és késeket foglaltak le a razzia során. A szóvivő szerint a rajtaütéskor 10-en sérültek meg - írja a BBC.

Ajánlat:

A Genovai Szociális Fórum oldala

Ostrom a genovai G8-csúcson

Korábban:

A rendőröket vádolják a genovai tüntetők

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!