Arafat kész bármelyik izraeli vezetővel találkozni

Vágólapra másolva!
Jasszer Arafat palesztin elnök kijelentette, hogy kész bármelyik, döntési joggal rendelkező izraeli politikussal találkozni. Arafat kedden úgy nyilatkozott, hogy találkozni akar Simon Peresz külügyminiszterrel, és elvi megállapodás is született a tárgyalásokról.
Vágólapra másolva!

A palesztin vezető még szerdán Kairóban, az Új Kína hírügynökségnek nyilatkozott a kínai hírügynökségnek pekingi látogatása előtt. Megjegyezte, hogy izraeli részről a döntés nem Simon Peresz külügyminiszter, hanem Ariel Saron kormányfő kezében van. Arafat kedden, Joschka Fischer német külügyminiszter közvetítése nyomán még úgy nyilatkozott, hogy találkozni akar Peresszel, és elvi megállapodás is született a tárgyalásokról, amelyeknek helyszínéül Fischer berlini hivatalát jelölték ki.

Arafat szerint nincs nézeteltérés a Palesztin Hatóság és Egyiptom között a megszállt területekre telepítendő nemzetközi megfigyelők kérdésében. Arafat ázsiai körútja, amelynek első állomására, Újdelhibe csütörtökön megérkezett, éppen azt a célt szolgálja, hogy támogatást szerezzen nemzetközi erők telepítésére irányuló kezdeményezéséhez. A palesztin elnök Indiából Pakisztánba, majd Kínába utazik.

Az indiai fővárosban Arafat egy helyi tévécsatornának azt mondta, hogy egyelőre semmi sem biztos a Peresszel való találkozóval kapcsolatban, a felek "Fischer végleges válaszára várnak". Emlékeztetett viszont arra, hogy az elmúlt hónapokban Kairóban és Lisszabonban is tárgyalt az izraeli-palesztin viszályról az izraeli diplomácia vezetőjével.

Korábban:

Körvonalazódik Arafat és Peresz találkozója

Izraeli katonák lelőttek négy palesztint

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről