Megtalálták a géprablók autóit

Vágólapra másolva!
A massachusettsi hatóságok megtalálták a terrortámadással gyanúsított öt arab férfi által használt két autót a helyi nemzetközi repülőtéren. A gépkocsiban talált több, arab nyelvű pilótakézikönyv alátámasztja a rendőrség gyanúját. A férfiak közül az egyik ugyanis képzett pilóta volt.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a massachusettsi nemzetközi repülőtéren annak az öt arab férfinek az autóit, akik feltételezhetően eltérítették az egyik Boeinget, amelyik a World Trade Centernek repült. A gépkocsik átvizsgálása után egyre valószínűbb, hogy ők voltak a géprablók, mivel a két autóban több arab nyelvű pilótakézikönyvet találtak.

Az arab férfiak közül ketten testvérek voltak, és az útlevelük szerint az Arab Emirátusok állampolgárai. A két férfi közül az egyik képzett pilóta volt - mondta egy neve elhallgatását kérő informátor a Boston Heraldnak.

A Boston Herald úgy tudja, hogy a gépeltérítők egymás után megölték a gép személyzetét, és birtokba vették a gépet. "Először az utaskísérőket gyilkolták meg, ekkor a pilóta elhagyta a helyét, hogy a személyzet segítségére siessen, de ezt kihasználták a terroristák, és átvették az irányítást"- mondta az informátor a Boston Heraldnak. Arra azonban nem tért ki, hogy melyik Bostonból induló gépről beszél, az American Airlines vagy a United Airlines járatáról. Végül mindkét gép, körülbelül egy órával felszállásuk után a World Trade Centernek ütközött.

"Az arab férfiaknak nem volt fegyverük, de a kézipoggyászukba több eszközt rejtettek el, mely kívülről műanyagnak látszódtak, de belül borotvapengét rejtettek" - mondta az informátor.

Ajánlat:

BostonHerald.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről