Az USA hadserege a tartalékosok mozgósítását fontolgatja

Vágólapra másolva!
Az Öböl-háború óta először merült fel Amerikában  atartalékosok behívásának lehetősége. A védelmi miniszter helyettese folyamatos katonai csapásokat, és a terroristák hátországának végső elpusztítását ígérte.
Vágólapra másolva!

Rumsfeld helyettese szerint nem lenne elég néhány kisebb csapás a terroristákat támogató államokra, mint 1998-ban. Akkor az USA két afrikai nagykövetségének felrobbantását bosszulta meg légicspásokkal Szudánban és Afganisztánban. Paul Wolfowitz védelmi miniszterhelyettes most azt mondta, ki kell iktatni a terroristákat támogató államokat, fel kell számolni a támadók menedékhelyét, és utánpótlási vonalait. "Nem elég egyes embereket megüntetni"- mondta a politikus.

A legvalószínűbb célpontja a támadásoknak Afganisztán. Colin Powell külügyminiszter bejelentette, hivatalosan is gyanúsítják a támadás megszervezésével Oszama bin Ladent, az Afganisztánban élő terrorista vezért. Powell felszólította Pakisztánt, zárja le afgán határát, hogy ne juthasson utánpótláshoz Afganisztán. Egy névtelenül nyilatkozó amerikai diplomata úgy tudja, azt is kérték Pakisztántól, hogy légterén engedje át az amerikai katonai gépeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!