A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Franciaország augusztusban figyelmeztette az FBI-t

Vágólapra másolva!
Az FBI által augusztusban Bostonban letartóztatott francia-algériai férfi feltehetően Oszama bin Laden terroristavezér pakisztáni-afganisztáni kiképző hálózatához tartozik, amint erről a francia titkosszolgálat már korábban tájékoztatta az amerikai felelet, a jelentéssel azonban valószínűleg nem foglalkoztak időben az amerikaiak - adta hírül egy francia rádióállomás.
Vágólapra másolva!

Az Europe 1 csütörtöki adásában megszólaltatott egy francia titkosszolgálati illetékest, aki szerint a kettős állampolgárságú férfinak vaskos dossziéja van az elhárításnál, amely Oszama bin Laden szaúdi származású terrorista vezérnek dolgozó iszlám militánsként tartotta számon a férfit.

Az erről szóló információkat - mondotta a nyilatkozó - el is küldték az amerikai rendőrségnek, de "valószínűleg elkeveredtek az FBI gépezetében". Mint közölte, az illető olyan ember benyomását kelti, aki "képes előkészíteni és levezényelni egy terrorista akciót". Az Europe 1 hozzáfűzte: egy "sehova nem kötődő zsoldosról" lehet szó, aki az elmúlt hónapokban a világ számos forró pontján megfordult.

Hivatalos részről egyelőre nem tudták teljes egészében megerősíteni a rádió értesüléseit, a párizsi ügyészség azonban csütörtökön előzetes vizsgálatot rendelt el az ügyben. Korábbi híradás szerint az FBI augusztusban vette őrizetbe a név nélkül említett gyanúsítottat, akinél több hamis útlevelet találtak, valamint a Boeingekre vonatkozó műszaki leírásokat, technikai információkat és repülési kézikönyvet is. Kiderült az is, hogy Bostonban pilótaleckéket vett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!