Megerősítették a tálibellenes parancsnok halálának hírét

Vágólapra másolva!
Az afgasztáni tálibellenes erők hivatalosan bejelentették, hogy a korábbi híreknek megfelelően valóban meghalt az ország északi területeit ellenőrzése alatt tartó szövetség katonai vezetője.
Vágólapra másolva!

Ahmed Sah Maszud halálának körülményeiről mindössze annyit közöltek, hogy Afganisztánon belül vesztette életét. A bejelentésre azután került sor, hogy a tálibok rádiójában már korábban elhangzott, hogy Masszudot egy vasárnapi támadásban meggyilkolták. Az északi szövetség azonban akkor azt állította, hogy parancsnokuk ugyan megsebesült, de az Afganisztánnal határos Tadszikisztán fővárosának, Dusanbének egyik kórházában ápolják. Az Afgán Iszlám Hírügynökség szerint Masszud egy önmagát újságírónak kiadó öngyilkos merénylő áldozata volt.

A tálibellenes erők Masszud megsebesüléséről korábban azt mondták, hogy két arab újságíró kamerájának robbanása okozta, miközben éppen interjút készítettek a tálibok ellen küzdő parancsnokkal.

Masszud fivére a CNN-nek azt mondta, hogy a katonai vezető jobb lába több helyen megsérült, két repesz a fejébe hatolt, arca pedig megégett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!