Száz millió dollár feletti kár a Pentagonban

Vágólapra másolva!
Jóval 100 millió dollár feletti összegű kárt okozott kedden az amerikai védelmi minisztérium épületébe csapódott eltérített repülőgép. Az ötszögű és ötemeletes épületóriás üzemeltetéséért felelős tisztviselő nem tudott pontos adatot mondani a helyreállítási költségről, de 100 millió dollárnál "lényegesen nagyobb" összegről, ugyanakkor egymilliárdnál kisebbről beszélt.
Vágólapra másolva!

A Pentagon ellen intézett terrorista támadásban az épületbe vágódott Boeing 757-esen utazó 64 utason kívül 126-an haltak meg, így az áldozatok végösszege 190. Szövetségi nyomozó hatóságok pénteken közölték, hogy a legfrissebb értesülések szerint a terroristák szinte bizonyosan Atlantát is meg akarták támadni.

Az Egyesült Államokban a katasztrofális New York-i és washingtoni támadások után fokozták az ország stratégiai olajkészletének védelmét. Ez a mintegy 540 millió hordóra rúgó állomány az ország egész területén egyenletesen szétszórva van elhelyezve és arra tartalékolják, hogy szükséghelyzetben biztosítsa az ország energiaellátását.

Colin Powell amerikai külügyminiszter pénteken figyelmeztette az Afganisztánban uralmon levő tálib kormányt: súlyos következményei lesznek annak, hogy oltalmazzák Oszama bin Laden terrorista vezért. A külügyminiszter azt mondta, hogy a kabuli kormány tevékenysége nem különíthető el azoknak a terroristáknak a tevékenységétől, akik Afganisztánban bújkálnak. Powell hangsúlyozta: minél nagyobb mértékben biztosít menedéket a tálib vezetés az Oszama bin Laden terrorista vezéréhez hasonló szervezeteknek, annál inkább összefonódik tevékenysége azokéval. A külügyminiszter leszögezte: az Egyesült Államok nem tudja a terroristáktól elkülönítve szemlélni azokat, akik bújtatják őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről