Izrael ismét palesztin állásokat támadott

Vágólapra másolva!
Egy napon belül másodszor indított támadást palesztin állások ellen az izraeli hadsereg. A szombati, Gáza elleni roham után vasárnap hajnalban a ciszjordániai Ramallahot lőtték.
Vágólapra másolva!

A palesztin irányítás alatt álló város ellen az izraeli haderő rövid, összehangolt harckocsi- és helikoptertámadást intézett. Az izraeliek négy irányból hatoltak be a településre és négy órán át lőtték a palesztin állásokat, ahonnan heves géppuskatűz fogadta őket.

Szemtanúk szerint a mecsetek hangosbemondóin keresztül arra szólították fel a lakosságot, hogy vonuljon az utcákra és tanúsítson ellenállást.

Szombaton Gáza városában izraeli helikopterek rakétákkal lőtték a palesztin biztonsági erők állásait. Ennek a támadásnak három sérültje volt, az egyik súlyos. A gázai-egyiptomi határ menti Rafahban izraeli csapatok harckocsi-elhárító rakétákkal támadták a palesztinok állásait, szintén három embert sebezve meg. Végül a Nuszeirat menekülttáborban lévő palesztin pozíciókat izraeli hadihajók ágyúzták, ami egy sérülttel járt.

Korábban:

Összehangolt támadást indult Gáza ellen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!