A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

<P class="MsoNormal" style="mso-layout-grid-align: none">Japán csapatokkal támogatná az USÁ-t

Vágólapra másolva!
A japán kormány - ha a parlament is beleegyezik - útnak indítja Önvédelmi Erőit Pakisztán és az Indiai-óceán felé, hogy támogassa az USA válaszcsapását. A csapatok csak ellátmányt szállítanának, orvosi segítséget adnának, és a menekülteket segítenék.
Vágólapra másolva!

A japán kormány azt fontolgatja, hogy útnak indítja Önvédelmi Erőit (SDF) Pakisztán és az indiai óceán felé, hogy logisztikailag támogassa az Egyesült Államok hadseregének megtorló csapását - mondták egy japán hírügynökségnek kormány közeli források pénteken.

A kormány, és a kormányzó Liberális Demokrata Párt (LDP) előterjeszt egy törvényjavaslatot a rendkívüli országgyűlésre, amely következő hét csütörtökén lesz. A javaslat szerint az Önvédelmi Erő támogatná az USA vezette nemzetközi erőket, és támogatnák a több ezer menekültet. A kormány tervei szerint csak Afganisztán határain kívülről támogatnák a hadműveleteket, és nem keverednének bele a harcokba. Az SDF ellátmányt és felszerelést szállítana, és orvosi segítséget nyújtana a Pakisztánban és az Indiai-óceánon lévő csapatoknak. Pakisztánban az afgán menekültek ezreit látnák el segélycsomagokkal.

Az országgyűlésben valószínűleg vita lesz arról, hogy az ország belekeveredjen-e Pakisztánban a krízisbe, mert akkor az Önvédelmi Erő tagjai is belekerülhetnek a harcokba, ami tilos a mostani jogi szabályozás szerint. Előreláthatólag az is vita tárgyát képezi majd, hogy az SDF milyen feladatokat lásson el az esetleges támadásban.

Új törvényre van szükség, hogy végrehajtsák a kormány hét pontos tervét, mely alapján támogatnák az USA válaszcsapását. A tervet szerdán éjjel jelentette be a miniszterelnök, Koizumi Junichiro.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!