A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Az USA szerint a tálibok még mindig bújtatják Ladent

Vágólapra másolva!
Az USA hadügyminisztere nem hisz a táliboknak, szerinte pontosan tudják Afganisztán vezetői, hol rejtőzik Oszama bin Laden. Az afgán ellenzék külügyminisztere azt is tudni véli, hogy az ország mely területén van bin Laden.
Vágólapra másolva!

A szeptember 11-i amerikai terrortámadás első számú gyanúsítottja Oszama bin Laden. A milliomos terroristavezér évek óta Afganisztánban bújkál, az országot vezető tálibok támogatásával. Az USA bin Laden kiadatását követeli Afganisztántól, mert bíróság elé akarja állítani a rettegett vezért. A tálibok nem adták ki Ladent, de megkérték, hagyja el az országot. Vasárnap a tálib vezetők bejelentették, bin Laden eltűnt, és nem tudják hol lehet.

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter azonban ezt nem hiszi el. "Tény, hogy a tálibok tudják hol van bin Laden szervezete, ha mást mondanak, az nem lehet igaz." - idézi a minisztert a CNN. Az afganisztáni csapásra készülő amerikai hadsereg támadásának fő indoka Oszama bin Laden elfogása lehet. Az USA kormánya szerint a tálibok csak ürügyet keresnek a harc elodázására, amikor azt mondják, semmit sem tudnak a terrorista tartózkodási helyéről.

Az afgán ellenzék szerint is nyilvánvaló, hogy a tálibok továbbra is rejtegetik bin Ladent. Az ország 10%-át ellenőrző Északi Koalíció nevű fegyveres ellenzéki csoport külügyminisztere beszélt erről. Abdullah Abdullah kijelentette: "Meg vagyok róla győződve, hogy Afganisztánban van. A legvalószínűbb hogy délen, Oruzgan tartományban rejtőzik. Több rejtekhelyet épített ki arrafele az elmúlt években."

Korábban:

A tálibok szerint eltűnt bin Laden

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!