A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

<P class="MsoNormal">Felgyújtották az USA volt nagykövetségét Kabulban

Vágólapra másolva!
Szerdán Kabulban többezer tüntető felgyújtotta az Egyesült Államok volt nagykövetségét. A tüntetők bin Ladent éltető jelszavakat skandáltak. Az utóbbi időben ez volt a legnagyobb hasonló jellegű demonstráció az afgán fővárosban
Vágólapra másolva!

Szerdán többezer tüntető felgyújtotta az Egyesült Államok volt nagykövetségét, és tálib harcosok letépték a bejáratról az amerikai pecsétet. A tüntetők elégették az amerikai elnök képmását, és Oszama bin Ladent és Omar mollát éltető, illetve az Egyesült Államokat és Bush elnököt becsmérlő jelszavakat skandáltak. A demonstráció során számos tüntető és tálib harcos is megsérült.

Bár az utóbbi időben Kabulban mindennaposnak számítanak a hasonló felvonulások, a CNN hírtelevízió szerint ez volt a legnagyobb méretű tüntetés, amióta az USA katonai támadással fenyegette meg a tálib kormányt. A tüntetésen több tízezer tálib harcos, diákok, tisztségviselők és kereskedők vettek részt.

Az épület azóta állt üresen, amióta az amerikai diplomaták 1989-ben, az afgán-szovjet háború vége felé elhagyták a követséget.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!