<P class="MsoNormal">Blair jól célzott támadást ígért

Vágólapra másolva!
Kedden Tony Blair, brit kormányfő a Munkáspárt konferenciáján tartott beszédével egyértelmű üzenetet küldött a tálib kormánynak. Blair közölte, a táliboknak két lehetőségük van, vagy átadják Oszama bin Ladent, vagy szembe kell nézniük a következményekkel. A fokozott biztonsági intézkedések mellett tartott konferencián Blair kifejtette a nemzetközi együttműködés szükségszerűségét is.
Vágólapra másolva!

Tony Blair

Blair közölte, hogy a több ezer ártatlan ember életét kioltó terrortámadásokra semmiféle indok sem fogadható el. "Azok, akik pénzzel támogatják a terrorizmust vagy bújtatnak terroristákat,"- mondta- "semmiben sem különböznek tőlük." Blair közölte, hogy a terrorizmusellenes koalíció nem hajlandó kompromisszumot kötni a tálib vezetéssel, akik Afganisztánban mindenféle, a demokráciára való törekvést elnyomnak. Blair arra figyelmeztette a tálib kormányt, hogy vagy átadja a terroristavezért, Oszama bin Ladent, vagy szembe kell néznie a következményekkel, ami pedig a hatalom elvesztésével jár.

Beszédében Tony Blair azt állította, hogy a katonai támadás jól célzott lesz. A szövetség csapatai mindent el fognak követni azért, hogy elkerüljék az ártatlan civil lakosság zaklatását.

A miniszterelnök kijelentette, hogy szeptember 11-étől új korszak kezdődött a világ történelmében. Mostantól még világosabb, hogy égető fontosságú a nemzetközi összefogás a világ problémáinak megoldásában, legyen az az izraeli-palesztin viszály békés úton való megoldása, a demokráciaellenes afrikai rezsimek mindenkori felszámolása, vagy Írországban folyó ártatlan életeket követelő harc befejezése.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről