Izrael megszakította a tűzszüneti tárgyalásokat

Vágólapra másolva!
A kedden és szerdán történt összecsapásokat követően Izrael bejelentette, hogy megszakítják a palesztinokkal folytatott tűzszüneti tárgyalásokat. Csütörtökön újabb két izraeli katona és hat palesztin sebesült meg.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön Hebron térségében palesztinok izraeli állást támadtak. A válaszcsapás során hat palesztin sebesült meg. Palesztin források szerint négy személy állapota súlyos. A támadást megelőzően palesztin fegyveresek két izraeli katonát sebesítettek meg Kelet-Jeruzsálem közelében, majd elmenekültek.

Benjamin Ben Eliezer izraeli védelmi miniszter bejelentette, hogy Izrael leállítja a tűzszüneti tárgyalásokat a palesztinokkal, amíg a Palesztin Hatóság nem képes elejét venni a sorozatos terrorcselekményeknek.

A legutóbbi erőszakhullám kedden este kezdődött, amikor palesztin fegyveresek két izraelit megöltek és további tizenöt embert megsebesítettek. Szerdán izraeli harckocsik a gázai övezetben a palesztin autonóm területre behatolva nyolc palesztin életét oltották ki.

Az újabb erőszakos cselekmények után a két fél egymást vádolta az egy hete életbe lépett, ám valójában be nem tartott tűzszüneti megállapodás megsértéséért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!