Pakisztán megszakította a kapcsolatot a tálibokkal

Vágólapra másolva!
Csütörtökön Iszlamabádban bejelntették, hogy a pakisztáni kormány megszakította a kapcsolatot az afganisztáni tálib vezetéssel, miután kielégítőnek találta az amerikaiak által bemutatott bizonyítékokat Oszama bin Laden felelősségéről az amerikai merényletek megszervezésében. Pakisztán hazaszállította minden diplomatáját és a pakisztáni állampolgárok is elhagyták Afganisztánt.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok által szolgáltatott bizonyítékok elegendőek Pakisztán számára. Ezt Iszlamabádban mondta csütörtökön a pakisztáni külügyminiszter. Hozzátette, a bizonyítékok alapján a pakisztáni vezetés belátja, hogy bin Ladennek minden bizonnyal köze van a szeptember 11-i amerikai merényletekhez. A külügyminiszter véleménye szerint a bizonyítékokat most már nyilvánosságra kellene hozniuk az amerikaiaknak. Arról azonban biztosította a külföldi politikusokat, hogy Iszlamabád nem adja tovább Kabulnak a dokumentumokat.

Mohammed Hán külügyi szóvivő bejelentette továbbá, hogy Pakisztán megszakított a kapcsolatait az afganisztáni tálib vezetéssel, hazaszállította minden diplomatáját és a pakisztáni állampolgárok is elhagyták az országot.

Korábban:

Pakisztán megszakítaná diplomáciai kapcsolatait a tálibokkal

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről