A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5

Pakisztán szerint elegendőek a bizonyítékok bin Laden ellen

Vágólapra másolva!
Csütörtökön Pakisztán elfogadta azokat az amerikai bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a szomszédos Afganisztánban rejtőzködő Oszama bin Laden terrorcselekményekben való bűnösségét. A bejelentéssel a muzulmán országok közül eddig Pakisztán támogatta legerőteljesebben Amerika álláspontját, miszerint bin Ladent tartják felelősnek a szeptember 11-én elkövetett terrortámadásokért.
Vágólapra másolva!

Riaz Momammed Khan pakisztáni külügyi szóvivő csütörtöki sajtóértekezletén úgy fogalmazott, hogy megtekintették az amerikai féltől szerdán kapott bizonyítékokat és azok elégséges alapot képeznek ahhoz, hogy vádat emeljenek Oszama bin Laden ellen. A szóvivő hozzátette, hogy Pakisztán nem tervezi a bizonyítékok bemutatását az Afganisztánt uraló tálib vezetésnek. A Reuters infromációi szerint a dokumentumok a szeptember 11-i terrortámadásokkal illetve korábbi merényletekkel hozzák összefüggésbe az öt éve Afganisztánban rejtőzködő szaúdi milliomost.

A csütörtöki bejelentéssel a muzulmán országok közül eddig Pakisztán támogatta legerőteljesebben azt az amerikai álláspontot, amely szerint bin Laden jelentős szerepet játszott az Egyesült Államok történelmének legsúlyosabb terrortámadásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!