A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5

Menekülnek a tálib vezetők

Vágólapra másolva!
Az Afganisztánban hatalmon lévő tálib vezetők - egy amerikai lap szerint - az ország biztonságos körzeteibe és a szomszédos Pakisztánba menekülnek. Eközben katonáik harci kedve romlik, terjed körükben a pánikhangulat.
Vágólapra másolva!

Az Afganisztánban hatalmon levő tálib mozgalom vezetői az ország biztonságos körzeteibe, valamint a szomszédos Pakisztánba menekülnek, miközben katonáinak harci kedve rohamosan romlik - írta a The New York Times.

A tekintélyes napilap "Afganisztánon belüli forrásoktól származó hitelt érdemlő értesülésekre" hivatkozva azt írta, hogy a tálibok legfelsőbb vallási irányítói már el is hagyták székhelyüket, Kandahárt.

Ezzel egy időben a tálibok fegyveres alakulatai körében pánik harapózik el az attól való félelem miatt, hogy az Egyesült Államok a közeljövőben megtorló csapást mér a kabuli rezsim állásaira. Szemtanúk szerint a tálib biztonsági erők egy része elveszítette tartását, sok harcos kész letenni a fegyvert és átállni az ellenzék oldalára.

Az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon állítólag már hozzáfogott az Afganisztánnal határos térségekben különleges propagandaanyagok terítéséhez, a tálibok elleni nyílt pszichológiai hadviselés azonban még kezdődött el.

A The New York Times szerint elképzelhető, hogy az említett tényezők nyomán Afganisztán több körzete kicsúszik Kabul ellenőrzése alól. A lap ezt írta: hézagosak az ismeretek az Afganisztánban zajló eseményekről, de feltételezhető, hogy a tálibok átcsoportosítják erőiket egy esetleges partizánháborúra felkészülve, mivel amerikai szárazföldi csapatok telepítésére számítanak.

Korábban:

Átáll tízezer tálib

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!