A tálib fegyveresek a hegyekben rejtőztek el

Vágólapra másolva!
A tálib fegyveresek túlnyomó többsége még időben elhagyta Afganisztán nagyvárosait, és a hegyekben rejtőzött el, hosszú partizánháborúra számítva - állítják pakisztáni és indiai hírszerző források.
Vágólapra másolva!

A tálib fegyveresek túlnyomó többsége még időben elhagyta Afganisztán nagyvárosait, és a hegyekben rejtőzött el - közölték pakisztáni és indiai hírszerző források. A hegyek közé visszavonult tálib harcosok hosszú partizánháborúra készülnek. Az indiai sajtóban megjelent hírszerzési információk ezzel magyarázzák, hogy a rakétatámadások és a bombázások eddig nem követeltek sok áldozatot - katona szinte nincs is az állítólagos halottak között, döntő többségük polgári személy.

Az amerikaiaknak eddig csak a tálibok repülőtereit és a légelhárítás rendszerét sikerült számottevő részben megsemmisíteniük. Egy másik sajtójelentés szerint a tálibok nem is rendelkeztek olyan légvédelmi rendszerrel, amely képes lenne a hatékony ellenállásra az amerikaiak repülőgépeivel és rakétáival szemben.

Más indiai sajtójelentések nyugalmazott afganisztáni tábornokokat idéznek, akik szintén azt erősítik meg, hogy elhúzódó konfliktusra kell számítani. Egyikük - egy bizonyos Ahbari tábornok - az ITAR-TASZSZ szerint azt nyilatkozta, hogy az amerikai humanitárius segítség és az azt kísérő propagandahadjárat nem felel meg Washington várakozásainak. Ahbari szerint az afgánokat nem lehet sem megvenni, sem becsapni, amikor a nemzeti büszkeségről van szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről