A britek hónapokig tartó háborúra számítanak

Vágólapra másolva!
A brit vezérkari főnök szerint hosszú hónapokig, akár a jövő nyárig is folytatódni fog az Afganisztán elleni katonai akció. Michael Boyce megerősítette, hogy a hadművelet következő fázisában sor kerülhet szárazföldi erők, köztük a brit hadsereg jelenleg Ománban tartózkodó hegyi vadászainak, a gurkáknak a bevetésére is.
Vágólapra másolva!

A védelmi tárca londoni sajtóértekezletén Michael Boyce tengernagy, vezérkari főnök kijelentette: "A katonai művelet nagyon rövid idejű is lehet, de számítanunk kell arra, hogy folytatódik a télen át egészen jövő nyárig."

A vezérkari főnök hozzátette: a légi csapások súlyos károkat okoztak a terrorista kiképző táborokban és a tálib rezsim katonai, légvédelmi létesítményeiben.

"Eddig a szövetséges erők több mint 40 célpontot támadtak. A károk felmérése folyik, de az eddigi általános eredmények alapján nagyon bátorító képet kapunk" - mondta.

Geoff Hoon védelmi miniszter közölte: a légi csapások folytatódni fognak, mivel a párhuzamoson folyó légi felderítési tevékenység újabb és újabb célpontokat talál. Egy kérdésre válaszolva nem erősítette meg azt a tálib bejelentést, hogy a legutóbbi kelet-afganisztáni célpontok elleni támadásokban egy mecsetet és polgári célpontokat is eltaláltak a bombázók.

Michael Boyce megerősítette azt az információt, hogy a hadművelet következő fázisában sor kerülhet szárazföldi erők, köztük a brit hadsereg jelenleg Ománban tartózkodó hegyi vadászainak, a gurkáknak a bevetésére is. Nem volt hajlandó azonban találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mikor és milyen formában kezdődhet meg egy szárazföldi művelet, mondván, egy ilyen akció alakítása "igen rugalmas".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!