Az Északi Szövetség elfoglalt egy tartományt az ország középső részén

Vágólapra másolva!
Afganisztánban az ellenzéki Északi Szövetség bejelentette, hogy csütörtökre virradóra elfoglalt egy kulcsfontosságú tartományt az ország középső részén. A szövetség szerint számos tálib hadifoglyot is ejtettek. A tálibok tagadják, hogy Gor tartomány az Északi Szövetség kezére került.
Vágólapra másolva!

"Gor tartomány, beleértve a székhelyét, Csagcsaránt is, az ellenzéki fegyveresek kezére került röviddel éjfél után" - jelentette be Mohammed Abil szóvivő. Hozzátette, hogy a tartomány több térségében reggel még folytatódtak az összecsapások, de a tartományi székhelyről kivonultak a tálib csapatok. Abil elmondta, hogy számos tálib hadifoglyot ejtettek, de pontos adatot nem közölt.

Az Északi Szövetség szerint a Gor feletti ellenőrzés megszerzése döntő siker, mert nyolc másik tartománnyal határos, köztük négy olyannal, amelynek elfoglalása meghatározó jelentőségű a tálib rendszer megbuktatásában.

A tálibok tagadják, hogy Gor tartomány az ellenzéki Északi Szövetség kezére került. "A tálib erők visszaverték a lázadók támadását Gor tartományban. Az összecsapásokban 35 ellenzéki fegyveres vesztette életét" - közölte Abdul Hanan Himat tálib szóvivő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!