A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A szenátus elfogadta a terroristaellenes törvénytervezetet

Vágólapra másolva!
A washingtoni szenátus megszavazta azt a törvénytervezetet, amely bővíti a bűnüldöző és az igazságügyi szervek jogi lehetőségeit a terrorizmussal és a feltételezett terroristákkal szemben.
Vágólapra másolva!

A washingtoni szenátus helyi idő szerint csütörtök este elsöprő többséggel, 96-1 arányban megszavazta azt a törvénytervezetet, amely bővíti a bűnüldöző és az igazságügyi szervek jogi lehetőségeit a terrorizmussal és a terroristagyanús személyekkel, szervezetekkel szemben.

Az új törvény értelmében - amelyet pénteken még a képviselőházzal is el kell fogadtatni -a hatóságoknak több joguk lenne lehallgatni a terrorista tevékenységgel gyanúsítottak telefonjait, betekinteni postájukba, internetes tevékenységükbe. Kiterjesztenék a szervek közötti információcserét is az ilyen ügyekben.

A rendőri felügyelet lehetséges időtartama hét napra nőne, és az igazságszolgáltatás elé állíthatnák azokat, akik terroristagyanús személyeknek menedéket nyújtanak. A hatóságok arra is jogot kapnának, hogy zárolják a piszkos pénzeket, és elkobozzák a feltételezett terroristák vagyonát.

Amennyiben a kongresszus mindkét háza elfogadja, a törvény George Bush elnök elé kerül aláírásra - valószínűleg a jövő héten. Az elnök nyilatkozatban dicsérte a szenátust, amiért "gyorsan cselekedett két párti egyetértéssel annak érdekében, hogy a bűnüldöző szervek megkapják ezeket az igen fontos pótlólagos eszközöket a terrorizmus elleni harchoz és Amerikai védelméhez jövőbeli terrortámadásokkal szemben".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!