<P class="MsoNormal">Robbantás Madrid központjában

Vágólapra másolva!
Éjfél körül óriási robbanás rázta meg a spanyol főváros belvárosát. A merényletet egyelőre még egyik szervezet sem vállalta el.
Vágólapra másolva!

Autóba rejtett pokolgép robbant éjfél körül Madrid központjában egy parkolóban. A jelentések szerint legalább tíz ember szenvedett sérüléseket. Az anyagi kár jelentős. A bomba a Colombus tér közelében robbant. A téren pénteken díszszemlét tartottak a spanyol nemzeti ünnep alkalmából, ahol jelen volt a spanyol király és a miniszterelnök is. A robbanás alig száz méterre volt attól a helytől, ahonnan a király kísérte figyelemmel a felvonulást napközben.

A sérültek közül négyen rendőrök, többségüket füstmérgezéssel kezelik. A merénylet erejére jellemző, hogy egy hatalmas lyukat vágott a parkoló padlójába és 67 autóban okozott kárt. A madridi tűzoltóság szóvivője szerint a robbantás hasonló az augusztusi Barajas repülőtéri merénylethez. Ezt az ETA baszk szeparatista szervezet számlájára írták. A mostani merényletért még senki nem vállalta a felelősséget.

A spanyol polgármester szerint a pokolgép egy olyan autóban volt, amit odavontattak. A parkoló ugyanis a tilosban parkoló elszállított gépkocsik tároló helye is egyben - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!