Ismét a bíróság előtt a Palme-gyilkosság ügye

Vágólapra másolva!
A Palme-gyilkosság felmentett gyanúsítottjának magánbeszélgetés során elhangzott szavait hozta nyilvánosságra egy lapban annak újságíró-barátja. Ezek szerint a férfi bevallotta az emberölést. A svéd királyi bíróság újra napirendre tűzte a volt miniszterelnök meggyilkolásának ügyét.
Vágólapra másolva!

Újra napirendre tűzi a svéd királyi bíróság a volt miniszterelnök, Olaf Palme meggyilkolásának ügyét. Palmét 1986-ban ölte meg egy merénylő, de a gyilkossággal gyanúsított Christer Pettersent felmentette a bíróság.

Pettersen egyfajta beismerő vallomását közölte azonban az Expressen című lap a héten, miután egy újságíró barátja felfedte magánbeszélgetésük szavait. Gert Flyking újságíró a lapban megjelent levelében ezt írja: "Christer Pettersen elmondta, hogy ő ölte meg Olaf Palmét, de soha nem fogják elítélni, miután a gyilkos fegyvernek nyoma veszett".

Csütörtökön Lisbet Palme, a néhai miniszterelnök özvegye a svéd igazságszolgáltatást kritizálta egy interjújában. Azt mondta, meg van győződve Pettersen bűnösségéről, akit a bíróság pedig bizonyítékok hiányában felmentett. Palmét 1986. február 28-án lőtték agyon Stockholban, amikor egy mozielőadás után feleségével hazafelé sétált az utcán.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről