Izraeli légitámadás Gázánál

Vágólapra másolva!
Izraeli helikopterek támadást intéztek kedden hajnalban palesztin biztonsági őrállások ellen Gáza közelében, és lerombolták a Jasszer Arafat palesztin vezető személyes őrizetével is megbízott Force 17 egyik épületét.
Vágólapra másolva!

A támadás során legalább négy rakétát lőttek ki a helikopterekről. Palesztin közlés szerint két föld-föld rakéta is eltalálta az épületet. Az akció az első jelentések szerint emberáldozatot nem követelt, csupán egy könnyebb sérülést jeleztek. Találat érte a környék egyik elektromos fővezetékét is, és emiatt megszűnt a világítás.

Izraeli közlés szerint a támadás válasz volt arra, hogy az övezetben palesztin tüzérségi lövedék megsebesített egy zsidó telepeslányt. Palesztin részről a korábbi megállapodások súlyos megsértésének minősítették a támadást.

Hétfőn izraeli helikopterek támadásában két palesztin gyermek meghalt Hebron városában. Az a támadás a szélsőséges Iszlám Dzsihád szervezet egyik vezetője ellen irányult, akit meg is sebesítettek a lövések. A biztonsági célpontok elleni izraeli légitámadások sorozatosak azóta, hogy Izraelben palesztinok több öngyilkos merényletet követtek el.

Korábban:

Solana Jeruzsálemben tárgyal

Izraeli helikoptertámadás Hebronban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!