Ex-autóversenyző lehet Argentína új köztársasági elnöke

Vágólapra másolva!
Az egykori Forma 1-es autóversenyző, Carlos Reutemann is pályázik az argentin köztársasági elnöki pozícióra. Az ex-pilóta jelenleg is politikusként keresi a kenyerét, 1991 óta Santa Fé tartomány kormányzója. Reutemann 1972 és 1981 között 146 futamon vett részt, és legjobb eredménye egy világbajnoki második hely 1981-ben.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy harcba száll az argentin köztársasági elnöki pozícióért Carlos Alberto Reutemann, egykori Forma-1-es autóversenyző.

Az 59 éves Reutemann 1991 óta Santa Fé tartomány kormányzója és nem most gondolkodik először azon, hogy betöltse a legmagasabb politikai tisztséget. Jelenleg a vasárnap megválasztott ideiglenes elnök, Adolfo Rodriguez Saá irányítja a dél-amerikai országot, miután a gazdasági válság miatt múlt héten kitört zavargások következtében lemondott Fernando De la Rua köztársasági elnök.

Reutemann 1972 és 1982 között a Brabham, a Ferrari, a Lotus és a Williams csapat pilótájaként 146 Forma-1-es futamon vett részt. Legjobb eredménye az 1981-es világbajnoki második hely volt a brazil Nelson Piquet mögött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről