Egyiptom szerint hiteles a bin Laden video

Vágólapra másolva!
Az egyiptomi belügyminiszter szerint hiteles bizonyítéknak tekinthető a szeptember 11-i, Egyesült Államok elleni terrortámadásokat illetően az Oszama bin Ladenről készült videofelvétel. Habib el-Adeli személyében először reagált hivatalosan egyiptomi illetékes az ügyben.
Vágólapra másolva!

A miniszter az al-Muszavar című egyiptomi hetilap szerdán megjelent számában kijelentette: ellentétben számos közel-keleti állam véleményével, a Pentagon által december 13-án nyilvánosságra hozott felvétel bin Laden "egyértelmű beismerését jelenti bűnösségét illetően".

Az arab országok egy része ugyanis megkérdőjelezte a videoszalag hitelességét, s a CIA provokációjának minősítette azt. El-Adeli megerősítette annak négy egyiptomi állampolgárnak halálát, akiket bin Laden al-Kaida terrorhálózata vezetőinek tartottak és megjósolta: magát a szaúdi vezért is "előbb vagy utóbb megölik." A miniszter az interjúban védelmébe vette kormánya kemény terrorellenes politikáját, kijelentette: "akik terrorcselekményeket követnek el, nem emberi lények, semmi közük az emberiséghez, az állatok is jobbak náluk".

Nemzetközi emberi jogi csoportok a múltban többször is bírálták a kairói hatóságokat amiatt, hogy meghatározatlan időre fogva tartják a terrorcselekményekkel gyanúsítottakat, és amiatt is, hogy e személyek felett katonai törvényszékek ítélkeznek Egyiptomban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről