Újabb holttesteket találtak a WTC-nél

Vágólapra másolva!
Több áldozat maradványait találták meg New Yorkban a Világkereskedelmi Központ romjainál dolgozók, miután elérték az ikertornyok alatt lévő földalatti szinteket. A munkások karácsonykor is dolgoztak.
Vágólapra másolva!

Két újabb holttestet találtak New Yorkban a Világkereskedelmi Központ (WTC) romjainál. Miután elérték a tornyok alatt lévő föld alatti szinteket a romeltakarítók, karácsonykor több áldozat maradványait találták meg - írja a CNN.

A szeptember 11-én leomlott épületnél karácsonykor csak rövid időre állt le a munka. A munkások a karácsonyi ünnepségre összegyűltek egy hatalmas sátor alatt, ahol karácsonyi pulykát és sonkát ettek. Utána azonnal tovább folytatódott a romeltakarítás. A romoknál dolgozók úgy gondolják, hogy ez némi vigaszt jelenthet az eltűntek hozzátartozóinak. "Furcsa módon ez akár ajándék is lehet valakinek" - mondta egy rendőrtiszt, aki a romoknál dolgozva töltötte az ünnepeket.

A romoknál karácsonykor önkéntesek dolgoztak. Mindannyian arról nyilatkoztak, hogy bár a családjuknak hiányoznak, de azokra gondolnak, akiknek eltűnt vagy meghalt családtagjuk sokkal jobban hiányzik. Van, aki azt mondta: megtiszteltetés, hogy még ilyenkor is a romoknál dolgozhat.

Szent este, december 24-én volt 15 hete, hogy két eltérített repülőgép belecsapódott a WTC ikertornyaiba. A terrortámadás következtében közel 3000 ember halt meg, vagy tűnt el.

A tűzoltók és rendőrök mellett sok ember gyűlt össze, hogy lerója kegyeletét a halottak és az eltűntek előtt. Áldozatok tucatjainak családjai mentek el a romokhoz az ünnep alatt.

Korábban:

Végleg eloltották a WTC-tüzet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről