Gyanúsított az amerikai újságíró elrablásának ügyében

Vágólapra másolva!
A pakisztáni hatóságok szerdán letartóztattak egy férfit, aki feltehetően jelentős szerepet játszott a The Wall Street Journal tudósítójának elrablásában. A gyanúsított, Mubarik Ali Dzsilani sejk egy olyan vallási szekta vezetője, amely korábban szerepelt az Egyesült Államok feketelistáján is.
Vágólapra másolva!

Daniel Pearl, a pénzügyi lap dél-ázsiai irodájának vezetője a múlt szerdán tűnt el Karacsiból, ahol Dzsilanival lett volna találkozója. Pearl információkat gyűjtött Richard Reidről, a cipőbombásként elhíresült terroristáról, aki még múlt év decemberében egy Miamiba tartó utasszállítógépen megpróbálta felrobbantani magát. Az e-mailen megbeszélt találkozó azonban csapdának bizonyult, és az amerikai újságíró szélsőséges iszlám aktivisták fogságába került. A Nemzeti Mozgalom Pakisztán Szuverenitásának Helyreállításáért nevű csoport később megrendítő fotókat küldött a fogva tartott újságíróról az amerikai lapnak, követelve, hogy a kubai támaszponton fogva tartott pakisztániak védelmére rendeljenek ki ügyvédeket, és tegyék lehetővé, hogy hozzátartozóik meglátogathassák őket.

A The Wall Street Journal egy az emberrablóknak küldött e-mail üzenetében felszólította a szélsőségeseket, hogy azonnal engedjék szabadon az újságírót.

Korábban:

Terroristák kezében egy amerikai újságíró

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről