Vallott az újságíró elrablásával gyanúsított pakisztáni férfi

Vágólapra másolva!
A pakisztáni rendőrség szerint az első számú gyanúsított beismerte, hogy ő adott megbízást az amerikai újságíró elrablására. Állítása szerint Pearl ismeretlen helyen tartózkodik és életben van. A rendőrség feltételezi, hogy Karacsi közelében tartják fogva az újságírót.
Vágólapra másolva!

A kedden őrizetbe vett muzulmán szélsőséges Szajed sejk első hivatalos kihallgatásán azt állította, hogy Pearl életben van, de ő nem tudja, hol tartják fogva. Állítólag néhány nappal ezelőtt lépett utoljára kapcsolatba Pearl elrablóival.

Szind tartomány rendőrfőnöke, Szajed Kamal Sah szerint a nyomozók semmit sem vesznek készpénznek az első számú gyanúsított közléseiből, minden szavát alaposan ellenőrzik. A rendőrfőnök szerint nehéz lesz kihúzni olyan vallomást a gyanúsítottból, amely megkönnyíti Pearl keresését.

A News című pakisztáni lap ellenkező értelmű információt közölt: az írták, hogy az eddigi fő gyanúsított csak tettestárs, nem értelmi szerzője az emberrablásnak.

A The Wall Street Journal című amerikai lap 38 éves tudósítóját három héttel ezelőtt rabolták el, amikor egy a nemzetközi terrorizmusról szóló cikkhez akart anyagot gyűjteni a dél-pakisztáni Karacsi kikötővárosban.

Pearl azt követően tűnt el, hogy az indiai Bombayből, ahol irodája van, Karacsiba utazott. Ott a szélsőséges muzulmán vezetővel, Mubarak Ali Sah Gilani sejkkel akart interjút készíteni.

Holléte mindeddig ismeretlen, noha a pakisztáni rendőrség a szerdára virradó éjszakán is nagy erőkkel kereste.

A rendőrség abból a feltételezésből indul ki, hogy valahol Karacsi térségében tartják fogva Pearlt az emberrablók.

Korábban:

Letartóztatták az amerikai újságíró elrablóját

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!