Feladja magát a volt jugoszláv vezérkari főnök

Vágólapra másolva!
A Jugoszláv Katonaság volt vezérkari főnöke, Dragoljub Ojdanic bejelentette, hogy a jövő hét elején Hágába utazik. Szombaton lejár a jugoszláv kormány háromnapos határideje, amit a hágai Nemzetközi Törvényszék vádlottjainak szabott.
Vágólapra másolva!

Dragoljub Ojdanic tábornok, a Jugoszláv Katonaság volt vezérkari főnöke bejelentette, a jövő hét elején Hágába utazik. Ojdanic közölte, ügyvédje már Hollandiában van.

Ojdanics a frankfurti Veszti szerb nyelvű lapnak nyilatkozva, többek között kijelentette: ha eddigi pályafutása során sikeresen szállt harcba a férfiak ellen, akkor talán most egy nővel (Carla del Ponte hágai főügyész asszonnyal) is elboldogul.

A jugoszláv kormány szerdán háromnapos határidőt szabott az önkéntes feladásra a hágai Nemzetközi Törvényszék 23 vádlottjának. A kabinet szerint, ha a feltételezett háborús bűnösök addig nem jelentkeznek önként, akkor elfogják őket és kiadják Hágának. A határidő szombaton lejár, ám akik hétfőig mégis jelentkeznek, élvezni fogják az állami garanciákat.

A B92 Rádió értesülése szerint pénteken néhány hágai vádlott az önkéntes feladásról tanácskozott a szövetségi igazságügyi minisztériummal azok közül, akiknek a nevét a jugoszláv kormány nyilvánosságra hozta.

Korábban:

Háromnapos határidő a szerb háborús bűnösöknek

Nem hiányzik a könyvtárából?

Volt egyszer egy Jugoszlávia

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről