A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megtalálták az egy hónapja eltűnt brit tinédzser holttestét Tenerifén

Vágólapra másolva!
A 19 éves Jay Slater utoljára június 17-én adott hírt magáról, amikor buli után elindult gyalog a szálláshelyére. Az út körülbelül 11 óra lett volna gyalog, a sziget északi részéből tartott a délen található szállására. Többször írtunk a fiatalember ügyéről, akit nagy erőkkel kerestek a mentőcsapatok. A minap találtak egy holttestet, kedden a hatóságok megerősítették, hogy Jay Slater élettelen testére bukkantak.
Vágólapra másolva!

Jay Slater brit tinédzser holttestét találták meg Tenerifén a mentők – közölte a bíróság szóvivője, írta meg a Sky News.

A minap derült ki, hogy azon a helyen, ahol a fiatalembert keresték, egy férfi holttestét találták meg a rendőrök. Keddre tisztázódott, hogy a hetek óta keresett Jay Slater élettelen testére bukkantak. Ezt bizonyítják mind az ujjlenyomatok, mint az elszenvedett sérülései. Debbie Duncan, a tinédzser édesanyja a helyszínre repült. 

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez megtörténhetett az én gyönyörű fiammal.

A szívünk összetört. Egyszerűen nem hiszem el. Megérkezett a legrosszabb hír - mondta Duncan asszony a hír hallatán a brit nagykövetségen.

A hely, ahol megtalálták, azt mutatja, hogy hosszú utat tett meg a szakadékban

 - mondta egy helybéli a lapnak. A tinédzserről utoljára június 17-én lehetett hallani, akkor indult el a sziget északi részéből a délen található szállására. Az út körülbelül 11 órát vett volna igénybe. Fél 9-kor még felhívta egy barátját, Lucy Lawt, ​​akinek elmondta, hogy lekésett egy buszt, a telefonja hamarosan lemerül, és elvágta a lábát egy kaktusz.

Jay Slater négy nappal azelőtt repült a spanyol szigetre, egy fesztiválra mentek.

A rendőrség nagy erőkkel indult a keresésére. Helikopteres felderítést végeztek a Masca-szurdok területén, közben egy hegyi mentőegység keresőkutyák bevetésével a földön indult a fiatal nyomába. Az erőfeszítések azonban sokáig eredménytelennek bizonyultak.

A rejtélyes eltűnési ügyben néhány nappal később nem várt fordulatot jelentett,

 hogy miközben a hatóságok folytatták a Jay Slater utáni kutatást, megtaláltak egy másik, bajba jutott brit állampolgárt, aki korábban túrázni indult. Az 51 éves skót férfi a Masca nevű falu mellett esett egy szakadékba, és már nagyon kimerült volt, amikor a rendőrség megtalálta. Segítség nélkül nem tudott felmászni a szakadékból, így valószínűleg szó szerint az életét mentették meg azzal, hogy megtalálták.

Egyesek szerint a fiú eltűnéséért Ayub Qassim brit állampolgárságú férfi felel.

 Nála töltötte ugyanis az utolsó éjszakáját Slater. A férfira emellett azért is figyeltek fel, mert korábban börtönben ült kábítószer-kereskedelem miatt, ám a hatóságok szerint semmi nem utal arra, hogy a fiú eltűnéséhez köze lenne.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!