A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Figyelmeztette Arafatot az USA

Vágólapra másolva!
Szabad kezet ad Izraelnek az USA, ha a palesztinok nem állítják le a merényleteket. Izrael változatlanul állítja, hogy Arafat bátorítja a szélsőségeseket. Az izraeli biztonsági kabinet az utóbbi idők legsúlyosabb robbantásos merényletre adandó válaszról tárgyal. A merényletet az Iszlám Dzsihád vállalta.
Vágólapra másolva!

Amennyiben a palesztin támadások folytatódnak, az Egyesült Államok szabad kezet ad Ariel Saron izraeli miniszterelnöknek, és nem vállal közvetítést, közölte meg nem nevezett palesztin tisztségviselő. Az utóbbi időben az USA retorikailag elítéllte az izraeli katonai akciókat, ám tudomásul vette azok végrehajtását.

A Palesztin Hatóság elítélte a legutóbbi merényletet. A közlemény szerint a Palesztin Hatóságnak nincs köze a támadáshoz, és semmilyen információval nem rendelkezik arról kapcsolatban. A dokumentum szerint a Palesztin Hatóság mindig elítélte azokat a merényleteket, amelyek izraeli vagy palesztin polgári személyek ellen irányulnak - jelentette az MTI.

A szerdai robbanásban 18 izraeli maghalt, 50 személy megsebesült. A gépkocsiba rejtett pokolgép menetrendszeri autóbusz mellett robbant. Szemtanúk szerint a busz a robbanás után egy órával is lángolt Megiddo (a bibliai Armageddon) térségében.

A merényletért az Iszlám Dzsihád vállalta a felelősséget. A közleményt a radikális szervezet damaszkuszi irodája adta ki - jelentette az izraeli rádió.

Saron összehívta a biztonsági kabinetet, és az utóbbi idők legsúlyosabb merényletre adandó válaszról tárgyalnak - áll az izraeli követség közleményében. A kormányfő hivatalának szóvivője szerint a támadás is jelzi: a palesztinoknak nincs szándékukban leállítani a terrort, és folytatják az izraeli civilek elleni támadásokat. Avi Pazner izraeli kormányszóvivő szerint a szélsőséges szervezeteket Arafat bátorítja.

William Burns, a közel-keleti ügyekben illetékes amerikai külügyi államtitkár-helyettes szerint sem a katonai megoldások, sem az erőszakos cselekmények nem segítik elő a közel-keleti konfliktus rendezését. A térségében tett körútja befejeztével kijelentette: minden félnek kötelezettséget kell vállalnia a válság politikai rendezése mellett.

Korábban:

18 halott egy izraeli merényletben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!