A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szedi áldozatait a nyugat-nílusi vírus Amerikában

Vágólapra másolva!
A nyugat-nílusi vírus miatt már heten meghaltak Amerikában, és több mint százan fertőződtek meg. A vírus enyhe lefolyású tünetekkel jelentkezik, de ha eljut az idegrendszerbe, akkor akár halállal végződő agyvelő- és agyhártyagyulladást is okozhat.
Vágólapra másolva!

Hétre emelkedett a nyugat-nílusi vírus áldozatainak száma Amerikában. Eddig minden haláleset Louisianában történt. A fertőzöttek száma körülbelül 110, közülük 5 esetet Washingtonban regisztráltak. A megbetegedések több mint fele az elmúlt két hétben történt.

Miután a kórt a szúnyogok terjesztik, a hatóságok még intenzívebbé tették a rovarok irtását. Emellett szúnyogirtók kiosztását is tervezik az emberek között.

A nyugat nílusi vírust először 1999-ben azonosították az USA-ban. Akkor 60 ember fertőződött meg, és heten veszítették életüket.

Az Afrikában és Ázsiában évtizedek óta ismert vírus különösen az idős, illetve betegeskedő, legyengült immunrendszerű emberekre veszélyes. A vírus az esetek többségében enyhe lefolyású tünetekkel - fejfájás, izomfáradtság, ízületi fájdalmak - jelentkezik, de ha eljut az idegrendszerbe, akkor akár halállal végződő agyvelő- és agyhártyagyulladást is okozhat. A kórt valószínűleg Afrikából visszatérő utazók vitték be az Egyesült Államokba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!