Holtan találták meg az Ukrajinszki Novini eltűnt igazgatóját

Vágólapra másolva!
Az ukrán rendőrség értesülése szerint Fehéroroszországban holtan találták meg Mihajlo Kolomiecet, az Ukrajinszki Novini ukrán hírügynökség október végén eltűnt igazgatóját. A belügyminisztérium egyik vezetője szerint az újságíró öngyilkosságot követett el.
Vágólapra másolva!

Az Ukrajinszki Novini Volodimir Jevdokimovra, a kijevi belügyminisztérium nyomozati főosztályvezetőjére hivatkozva azt jelentette, hogy az újságíró felakasztotta magát. A rendőrség már szervezi a holttest hazaszállítását.

A hírügynökség október 28-án számolt be arról, hogy igazgatójának nyoma veszett. A dolgozók elmondása szerint Kolomiec október 21. óta nem jelent meg a munkahelyén, s eltűnéséről értesítették a rendőrséget. Ugyanakkor nem zárták ki, hogy Kolomiec eltűnéséhez szakmai tevékenységének is köze lehetett.

A rendőrség tájékoztatása szerint az újságíró október 22-én Fehéroroszországba utazott. Minszkből több alkalommal is telefonált Ukrajnába, utoljára október 28-án munkatársainak, családjának és egy barátnőjének, akiknek állítólag öngyilkossági szándékát is bejelentette.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet november elején aggodalmát fejezte ki Kolomiec eltűnése miatt. Az RSF tudomására jutott értesülések szerint Kolomiec környezete azt állította: a telefonbeszélgetésekben az újságíró nem közölte egyértelműen, hogy öngyilkos kíván lenni. Rokonai szerint nem volt depressziós és személyes oka sem volt ilyen cselekedet elkövetésére.

Mihajlo Kolomiec 44 éves volt, 1991 óta dolgozott újságíróként. 1997-ben alapította meg az Ukrajinszki Novini hírügynökséget, amelynek ötven százalékban volt a tulajdonosa. A tőke másik fele a Humanitárius Technológiák Ügynöksége nevű szervezet tulajdonában van, amelyet Valerij Horoskovszkij, az elnöki hivatal helyettes vezetője irányít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről